Search

Što smo mogli vidjeti na ovosezonskom Cro À Porteru?

Što smo mogli vidjeti na ovosezonskom Cro À Porteru?

Pregled trendova koji su vladali pistom


Završila je još jedna sezona revija Cro À Portera koja se ovaj put održala na Zagrebačkom Velesajmu, gdje je preko 20 hrvatskih dizajnera prikazalo svoje nove kolekcije na jednoj od impresivnijih pista koje smo mogli vidjeti dosad na našoj sceni. Nakon četiri uzbudljiva modna dana Büro 24/7 donosi vam presjek trendova koji su zavladali novim modnim vizijama domaćih dizajnera. Od kariranog uzorka i 'all black' modela do 'must have' komada poput kaputa i kombinezona - u nastavku saznajte što će se naći u prodaji domaćih atelijera.

Karirani uzorak

Kao što je vladao i svjetskim pistama, tako je karirani uzorak bio jedan od glavnih na pisti Cro À Portera. Karirani kaputi, suknje i hlače zasigurno su komadi koji će se naći u ormarima mnogih, a među onima s potpisom hrvatskih dizajnera bilo je lako pronaći nekoliko pravih predmeta žudnje. Dok je Sonja Lamut karirano spajala s bojom kože, ali i predstavila karirani uzorak u nešto jarkijem tonu, Juraj Zigman pokazao je kako on može biti seksepilan. Mogli smo ga vidjeti i u muškoj kolekciji dizajnera Borisa Pavlina, ali i mladog dizajnerskog dvojca Damira Begovića i Domagoja Štimca u čijim ćemo kreacijama sigurno ubrzo moći vidjeti modne blogerice i mlade fashionistice.

Cro A Porter trendovi

Sonja Lamut, Zigman, Boris Pavlin, Twins

Crno-bijelo

Rijetko koja sezona može proći bez crno-bijelih modela, pa tako i ova. Mnogi dizajneri odlučili su se poigrati upravo s ovim vječnim trendom. Manuel Maligec otvorio je reviju s muškom bijelom košuljom, dok je Arileo cijelu kolekciju odlučio prikazati u ove dvije boje. Jedna od najljepših haljina zasigurno je bila ona Matije Vuice, čipkom prekriveni crni 'sirena' model. Poznato je kako su ovom trendu naklonjeni i avangardniji dizajneri, pa smo tako crnu i bijelu mogli vidjeti i kod Ksenije Vrbanić te Madame Demode.

Cro A Porter trendovi

Manuel Maligec, Matija Vuica, Arileo

Cro A Porter trendovi

Monika Sablić, XD Xenia design, Madame Demode

Print

Print ponovno vlada domaćom modom. Anamarija Asanović posegnula je za elementima folklora dok smo u mnogim kolekcijama svjedočili pomamom za religijskim motivima - trendu koji osvaja modne časopise i stiliste posljednjih godina. Zigman je predstavio jedinstvene i prepoznatljive print komade sa svojim glasnim potpisom, dok smo kod Elfsa spazili malu crnu haljinu s ilustracijom lanaca. 

Što smo mogli vidjeti na ovosezonskom Cro À Porteru? (фото 1)

Elfs, Anamarija Asanović, Twins, Zigman

Volani

Jedan od nama uvijek zanimljivih i upečatljivih detalja su volani. Mnogo ih je bilo u kolekciji Monike Sablić, a kao top model izdvojili bismo ove hlače visokog struka brenda Jet Lag Jasmine Arnautović i Maje Virgej. Mala kožna haljina već je odavno postala must svačije garderobe, crnu zamijenite onom u boji.

Cro A Porter trendovi

Jet Lag, Monika Sablić

Pastelno

Zima u pastelnim nijansama jedna je od tema o kojoj možemo čitati već dulje vrijeme. Zato nam je drago što smo ove boje mogli vidjeti i na pisti Cro À Portera. Nježno-plava ili roza, izdvojit će vas iz mase tamnih boja koje su miljenice većine žena hladnih dana. Ove boje nije jednostavno nositi ni kombinirati, ali ako volite pratiti svjetske trendove, priuštite si jedan ovakav nježni primjerak.

Cro A Porter trendovi

Elfs, Jelena Aleksić, Jet Lag

Metalik

Iznenadila nas je ponuda metalik komada u novim kolekcijama. Neovisno o materijalu, on se provukao kroz razne kombinacije. Osobito se svidio dizajnerici Tatjani Pantoš, ali mogli smo ga vidjeti i kod brenda Nebo, dok nas je Vain osvojio svojim protkanim 'sweatshirtom'.

Cro A Porter trendovi

Nebo, Tatjana Pantoš, Vain, Hippy Garden

Kriš-kraš

Zanimljiv trend spazili smo kod Etne Maar i Sonje Lamut. Preklapanje u obliku križa od pletiva i krzna jedan je od zanimljivijih detalja ove sezone. Sonja je krznom u ovom obliku ukrasila svoje kapute, dok je Etna Maar pokazala kako pletivo može biti seksepilno.

Cro A Porter trendovi

Etna Maar, Sonja Lamut

Kombinezon

Omiljeni komad većine 'it' djevojaka uvijek su kombinezoni ili 'one-piece' (eng.). Na našu radost pistom ih je prošetalo mnogo. Monika Sablić i Borna Rajić predstavile su ih u crvenoj boji, a pravi holivudski primjerak kreirao je Teo Perić u predivnoj plavoj. 

Što smo mogli vidjeti na ovosezonskom Cro À Porteru? (фото 2)

Monika Sablić, Borna&Fils, Teo P. za MAK

Upečatljivi kaputi

Kaputi su neiscrpna tema iz zime u zimu i vjerojatno komad najpodložniji trendovima. Jedne sezone nose se muški modeli, druge damski, treće u boji i lista svake godine ide u nedogled. Naš prijedlog je da se odlučite koji pristaje vašem stilu. Izbora imate na pretek. Tako Sonja Lamut predlaže midi duljinu, Teo Perić ostaje vjeran modelu dostojnom svake dive, naglasak na struku vole Hippy Garden i Nebo, a bijeli kaput dolazi s potpisom Arileo.

Cro A Porter trendovi

Sonja Lamut, Hippy Garden, Teo P. za MAK

Cro A Porter trendovi

Nebo, Arileo, Etna Maar

Crno & transparentno 

Ipak je crna boja vladarica zime, osobito kada se radi o večernjim prigodama. Crne, duge haljine nizale su se često ovih dana, a najviše s transparentnim detaljima poput proreza ili otvorenih dekoltea. Žene koje jednostavno vole birati crnu za izlazak, imaju velik izbor i ovaj put. Linea Exclusive donosi pravu haljinu za sve prilike. 

Cro A Porter trendovi

Manuel Maligec, Linea Exclusive, Marina Jerant i Manuela Lovrenčić, Hippy Garden

Muška moda

Iako smo prvenstvo dali ženama, muškarci nikako nisu ostali zapostavljeni kao ni na jednom Cro À Porteru do sada. Najveće iznenađenje bila je prva muška kolekcija Borisa Pavlina. Zemljani tonovi na kožnim jaknama i pletivu lako su nosivi svakom tipu muškarca, a Pavlinov je pomalo romantičan i macho istovremeno. Tomislav Bahorić uvijek razumije one zasićene trendovima te iz sezone u sezonu na svoju stranu lako pridobiva modne urednike i umjetnike. Asimetrija, crna boja i koža glavni su elementi njegove jesenske kolekcije. Dobre muške komade pokazao je i Jet Lag, a Maja Podrug je kao trend za muškarce najavila kombinezon. 

Cro A Porter trendovi

Jet Lag, Maja Podrug, Spirit by T.B., Boris Pavlin

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više