Search

Što su zvijezde odjenule na dodjelu nagrada \"Zlatni globus\"?

Što su zvijezde odjenule na dodjelu nagrada "Zlatni globus"?

Dizajnerske kreacije

Tekst: Ana Pavić


Image: Getty/Guliver

Crveni tepih nagrada Zlatni globus službeno označava početak najstresnijeg i najuzbudljivijeg perioda u Hollywoodu. Naravno govorimo o sezoni filmskih nagrada, evenata i partyja

Cijeli "Tinseltown" postaje velika glamurozna zabava gdje se lobira, podmeće i natječe u maniri najvećih sapunica. Starlete već "grebu" pred vratima Vanity Faira, nastojeći osigurati pozivnicu života za post-oskarovski party koji se tradicionalno održava u veljači, a stilisti premeću vagone dizajnerskih haljina nadajući se da će njihova klijentica dospjeti na listu najbolje odjevenih. Već smo pisali o stresnim situacijama koje holivudski stilisti prolaze za vrijeme dodjele nagrada. Od haljina koje nisu stigle, do loše odrađenih fittinga, krađe haljina od strane ostalih stilista, promjena dizajnera u zadnji trenutak, iako je određenoj kući obećano da će zvijezda nositi baš njihovu kreaciju. Sve za tih 5 stravičnih minuta glam cama gdje njihova klijentica mora izgledati besprijekorno. Na ruku im ne idu društvene mreže i kritike koje pristižu u realnom vremenu sa svih strana svijeta direktno na profile zvijezda. Naime, dok se prije desetak godina neka glumica morala nositi s komentarima E televizije ili People Magazinea, danas su joj isti servirani u stotinama postova na njenom službenom Instagram profilu.

Modno gledajući, večer nije prštala nekim iznenađenjima. Na dodjelama nagrada uvijek dominira nekoliko kuća na čelu s Donatellom Versace i njenim couture brendom Atelier Versace. Za ovu kuću se odlučila Reese Witherspoon, ali i Blake Lively koja se pojavila kao potpora suprugu Ryanu Reynoldsu. Sarah Jessica Parker se zaigrala u voluminoznoj bijeloj kreaciji Vere Wang koja je "pojela" sitnu glumicu. Natalie Portman je isporučila "Jackie O." izdanje u žutoj haljini kuće Prada i s retro frizurom kakvu je nekoć nosila omiljena prva dama. Stilsku lekciju iz jednostavnosti očitala je Sienna Miller u bijeloj haljini s prorezima s potpisom kuće Michael Kors. Zanimljiv iskorak je napravila Ruth Negga koja je odabrala metalik kreaciju kuće Louis Vuitton. Za istu kuću se odlučila Michelle Williams, koja se pojavljuje i u LV kampanji. Evan Rachel Wood je izgledala moćno u odijelu s potpisom Josepha Altuzzare, a Emma Stone je ostavila bljedunjav dojam u haljini kuće Valentino.

U nastavku pogledajte kreacije sa crvenog tepiha nagrada "Zlatni globus":

Natalie Portman - Prada

Jessica Chastain - Prada

Sarah Jessica Parker - Vera Wang

Evan Rachel Wood - Altuzzara

Reese Witherspoon - Versace

Sienna Miller - Michael Kors

Nicole Kidman - Alexander McQueen

Gillian Anderson - Jenny Packham

Blake Lively - Versace

Michelle Williams - Louis Vuitton

Emma Stone - Valentino

Winona Ryder - Viktor & Rolf

Amy Adams - Tom Ford

Brie Larson - Rodarte

Drew Barrymore - Monique Lhuillier

Caitriona Balfe - Delpozo

Ruth Negga - Louis Vuitton

Millie Bobby Brown - Jenny Packham

Related articles

Buro 24/7 Selection

više