Traži

Talijanke obožavaju komade ovog boho brenda

Talijanke obožavaju komade ovog boho brenda

Alanui

Tekst: D.D.


Fotografija: Getty Images,
Instagram,
Alanui

Iza talijanskog brenda stoje brat i sestra Nicolò i Carlotta Oddi, a njihova su imena - kao i boho kardigani - dobro poznati svima koji prate zbivanja u modnoj industriji. Naime, luksuzni oversized komadi od kašmira, koji evociraju kaubojski stil, jedan su od omiljenih komada urednica, influencerica i svjetski poznatih manekenki među kojima je i Alessandra Ambrosio, koja je od prošlog ljeta i u romantičnoj vezi s kreativnim Talijanom. Međutim, najbolje ih nosi suosnivačica brenda o čijem smo stilu već pisali. Pa iako su započeli kao monobrend koji je proizvodio samo uniseks kardigane s resicama koji se vežu oko struka, ubrzo su obogatili svoju ponudu, a ove je sezone i još više povezali s Havajima, koji su im vječna inspiracija.

Carlotta Oddi u kardiganu iz kolekcije proljeće/ljeto 2019.

Naime, samo ime brenda Alanui, moglo bi se s havajskog prevesti kao "širok put", a put razvoja ove talijanske marke bio je organski - njihov hit komad i dalje je ostao okosnica njihova poslovanja, ali su malo po malo u ponudu dodavali asesoare te odnedavno i kupaće kostime. Komadi ovog brenda omiljeni su i zbog velike posvećenosti detaljima - svaki od kardigana šije se od najfinijeg talijanskog kašmira, i to pet do sedam sati, da bi trebalo još šest sati kako bi se svi dijelovi spojili te potom i ručno izvezli detalji. Osim toga, svaki od ovih unikata prije pakiranja i slanja na adresu kupca pošpricaju mirisom koji evocira duh Havaja.

Za proljetnu ready-to-wear kolekciju brat i sestra pronašli su snažnu inspiraciju u tom otočju - surferi, palmino lišće i kornjače samo su neki od motiva povezanih s ovim krajem koji se pojavljuju na komadima iz nove kolekcije. Uz to, ove sezone predstavili su i zanimljivu suradnju s talijanskim brendom tenisica Superga - osim upečatljivih uzoraka i vrpci krase ih i školjkice te se time svih šest modela iz ove kapsulne kolekcije idealno slažu s novim modelima luksuznih kardigana. Svaki od ovih komada stvoren je da bi bio udoban za nošenje i to do te mjere da se ne želite odvojiti od svog kardigana, a pritom se nije štedjelo ni na upečatljivom dizajnu te kvalitetnim materijalima zbog kojih ćete Alanui kardigane u svojem ormaru moći čuvati vječno.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više