Search

Torbice slovenskog brenda Lili Inti odaju počast vječnoj ikoni stila Jane Birkin

Torbice slovenskog brenda Lili Inti odaju počast vječnoj ikoni stila Jane Birkin

Tekst: D.D.


Image: Lili Inti

Nijedno godišnje doba u nama ne budi toliku potrebu za prirodnim materijalima kao što to čini ljeto. Vjerojatno je stvar i u tome da puno više vremena provodimo u prirodi (čitaj: na plaži) pa zato biramo prozračne tkanine, kao i pruće i ratan umjesto kože, kad su u pitanju torbice. A upravo su luksuzne, ručno rađene torbice, i to od ljuski kukuruza, prvi proizvod kojim je slovenska voditeljica Lili Žagar odlučila pokoriti modno tržište. Njezina prva kolekcija je hommage legendi francuskog je ne sais quoi stila, Jane Birkin, odnosno njezinoj omiljenoj pletenoj torbici koju je nosila uvijek i svugdje.

Torbice slovenskog brenda Lili Inti odaju počast vječnoj ikoni stila Jane Birkin (фото 1)

Tako je Žagar kroz svoje modele uspjela oživjeti boho chic 70-ih godina prošlog stoljeća, i to koristeći sasvim neuobičajen materijal u modnoj industriji - ljuske od kukuruza. Brend Lili Inti je osnovala kako bi odala počast i svojem slovenskom naslijeđu, odnosno tradicionalnoj tehnici pletenja od tog materijala u zemlji u kojoj je odrasla, u isto vrijeme kreirajući luksuznu kolekciju torbi koja je moderna i odvažna, a stavlja naglasak i na ručni rad lokalnih zanatlija.

Torbice slovenskog brenda Lili Inti odaju počast vječnoj ikoni stila Jane Birkin (фото 2)
Torbice slovenskog brenda Lili Inti odaju počast vječnoj ikoni stila Jane Birkin (фото 3)

"U svijetu u kojem dominira masovna produkcija i sintetički materijali preplavljuju tržište, došlo je vrijeme da se divimo kreativnosti naših predaka, a da u isto vrijeme kreiramo fashion-forward torbice koje će odolijevati zubu vremena. Željela sam kreirati kolekciju svevremenskih torbi koje spajaju vintage šarm s modernim zahtjevima života, dugotrajnost sa stilom, pristupačnost s luksuzom", izjavila je osnivačica brenda modnih dodataka.

Torbice slovenskog brenda Lili Inti odaju počast vječnoj ikoni stila Jane Birkin (фото 4)
Torbice slovenskog brenda Lili Inti odaju počast vječnoj ikoni stila Jane Birkin (фото 5)

Dakle, filozofija brenda je jednostavna - luksuz žele učiniti pristupačnijim, oživjeti zanat koji polako izumire te na pomalo zasićeno tržište unijeti dozu svježine. Sve se torbice izrađuju ručno, a izrada pojedinog modela traje dva dana. Među najpoželjnijim komadima nalaze se Lili i Inti - prvi model klasičnog bucket oblika spaja boemski štih s kvalitetnom brušenom kožom koja se prebacuje preko pletenog dijela, dok drugi mini model privlači pažnju trapezoidnim oblikom na koji se nastavlja kožnati dio s ručkom.

Torbice slovenskog brenda Lili Inti odaju počast vječnoj ikoni stila Jane Birkin (фото 6)

Retro i glamurozne torbice dostupne su u tri različite nijanse kože koja se nabavlja u Italiji i Španjolskoj, a cijene im iznose 510 za Lili, odnosno 550 eura za Inti model. Svi unikati ovog brenda dostupni su za kupnju putem službene stranice brenda. Vlasnica brenda otkrila nam je i da u jesen planira lansirati nove kreacije koji će biti više "all-year-rounders" te će se moći nositi čitave godine iako će baza i dalje biti pletena.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više