Search

Tri srpske blogerice koje su osvojile svijet

Tri srpske blogerice koje su osvojile svijet

Irina Lakićević, Mija Knežević i Tamara Kalinić

Urednik: BURO.


Image: Portable Package,
mija porter,
the glam and glitter

Irina, Mija i Tamara iz tri svjetska grada, svakodnevno inspiriraju čitateljstvo svojim originalnim odjevnim kombinacijama

Ako ste modni zaljubljenik koji svakodnevno prati što se događa na modnoj sceni onda vjerujemo da obilježeno među svojim najdražim web-stranicama i na društvenim mrežama imate sljedeće tri dame koje su se odavno otisnule iz Beograda putem svjetskih metropola. Irina Lakićević, Mija Knežević i Tamara Kalinić su tri srpske blogerice čije stilske bravure imaju tisuće poklonika diljem svijeta. One se bitno razlikuju jedna od druge njegujući svoje već prepoznatljive stilove.

Irina Lakičević
Irina Lakićević je djevojka iz Beograda koja već odavno živi u Norveškoj u kojoj tokom dana radi kao zubar, dok noći posvećuje svom street style blogu A Portable Package. Ova crnka njeguje minimalistički stil koji se bazira na modelima savršenog kroja i efektne teksture. Irina je veliki fan kože, torbi s lancima, cipela s resicama koje njezinom minimalizmu daju rock notu. Iako nema konkretan uzor u svijetu mode, kada bi mogla dobiti odjeću iz nečijeg ormara odabrala bi Taylor Tomasi Hill ili Carine Roitfeld, a u svijetu brendova obožava modele Proenze Schouler i Sportmaxa.

"Totalno sam luda za plavom bojom koju volim nositi u bilo kojoj prilici i varijanti. Plava je tako snažna, intenzivna boja i lako se kombinira. Također sam veliki fan kombinacije kože s kožom koja mi uvijek ima neki prizvuk opasnosti i seksepilnosti. U toj kombinaciji se uvijek osjećam kao superheroj. Zatim svileni top i boyfriend jeans. To mi je jedna od omiljenijih kombinacija u posljednje vrijeme."

Mija Knežević
Za razliku od Irine, Mija Knežević je otišla iz Beograda prvo u Švicarsku, pa London a potom i preko oceana u New York koji poput Carrie Bradshaw smatra svojim najboljim "ljubavnikom".

Dok je živjela u Londonu, gdje je studirala, 2008. godine Mija je pokrenula stranicu na kojoj su u početku samo njeni bliski prijatelji pratili njena razmišljanja i stil. Par godina kasnije, Mija je tu stranicu zamijenila blogom mij-a-porter.com koji spada u najpopularnije blogove na svijetu. Mija je imala priliku da bude lice nekoliko kampanja, a jedna od njih je završila u američkom Vogueu i to po želji Anne Wintour. Odlazak u New York je bio presudan da Mija izgradi svoj stil koji je najbliži casual minimalizmu, s malom dozom boho glamura.

Tamara Kalinić
Modni blog Tamare Kalinić, theglamandglitter spada u najpopularnije blogove u Velikoj Britaniji, a sama Tamara je proglašena za UK Top trendsetericu na modnoj stranici Chicisma. Tamara je rođena u Sarajevu, djetinjstvo je provela u Novom Sadu da bi se u engleski gradić Brighton preselila radi fakulteta. Ona je danas modna blogerica i magistar farmacije.

"Moj stil ovisi isključivo o raspoloženju i obavezama koje imam tog dana. Ukoliko znam da ću provesti većinu dana na nogama, visoke potpetice ne dolaze u obzir, ali ako ustanem raspoložena za kavu s prijateljicama, u pitanju su definitivno neke platforme i ženstvene haljinice", objasnila je Tamara kako doživljava svoj modni stil.

Izvor: elle.rs

Related articles

Buro 24/7 Selection

više