Search

Umijeće shoppinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi

Umijeće shoppinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi

Tekst: BURO.


Jesenski šoping je kao neka utješna nagrada: dan se skraćuje kao opran na 90 stupnjeva, ali hej pogledaj nove kapute! Temperatura pada iz sata u sat, ali vidi čizme od izvrnute kože. Cjelodnevna kiša? Veliki kašmirski šal. Gužva u prometu? Predimenzionirani sako. I dok se mrštim između “vječno sam ljuta što me je ljeto (ponovo!) napustilo” i “jao vidi kakva kombinacija, jesen je definitivno najinspirativnija u modnom smislu” stigao je listopad i vrijeme za hitnu obnovu garderobe.

U Kondo stilu „ono što ne izaziva radost van iz ormara“, a ono što bi me moglo oraspoložiti stavljam unutra. Samo što je problem u tome što se većina tih “sretnih komada” nalazi u trgovinama čije se kartice s cijenama završavaju s beskrajnim nizom nula. Pa, dobro. Kupujmo pametnije. U misiji da zadržim i budžet pod kontrolom i ispoštujem sve porive okrećem se kombinatorici. Možda mi matematika nije bila omiljena u školi, ali sada briljiram, rješavam jednadžbu kako s pola od ništa kupiti sve. E pa smislila sam - pratite me!

THE KAPUT

Umijeće shoppinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi (фото 1)

Taj jedan komad u kojem ćete se osjećati moćno, raskošno i spremni za sve što nova sezona nosi? Ove jeseni to je kaput s Loewe potpisom i radi se o dugačkom, ozbiljnom maslinastom modelu s dva reda zlatnih gumba i stiliziranim ovratnikom. Možda ste krenuli kao general u bitku, a možda se samo spremate za dug i težak dan na poslu. Ako još uvijek niste sigurni imate li takve ambicije, na test vožnju možete povesti Zarinu varijaciju na temu po cijeni od 899,90 kn.


RETRO tenisice

Umijeće shoppinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi (фото 2)


One su kompletno old school i izgledaju kao nešto što su naši roditelji nosili na satu tjelesnog. U idealnom svijetu to je Isabel Marant varijacija (a opet i ona je inspirirana slavnim Adidas uspjesima), a u modernom svijetu brze kupovine dostupna nam je verzija u Zari koja kombinira gumeni đon, izvrnutu kožu i krzno unutar tenisica.


KOMBINEZON (ZA HRABRE)

Umijeće shoppinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi (фото 3)

I baš ono za skroz hrabre. Jer kombinirate sjajnu tkaninu koja se htjeli - ne htjeli, lijepi za tijelo na svim mjestima. A onda opet, ovo može biti cool polazna točka za sklapanje slojevitog jesenskog stajlinga, u svakom slučaju uski kombinezon je idealan za modne eksperimente. Već smo vam pisali o slučaju Marine Serre i njenog vrtoglavog uspjeha na sceni, a sada je već toliko uspješna da varijaciju na njenu temu možete pronaći i u Bershki po cijeni od 299,90kn.


IT TORBA

Umijeće shoppinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi (фото 4)

Pomalo igra na tragu bucket torbi, mekana koža od koje je izrađena je u temi hiperpopularnih Bottega kreacija, a nabrana struktura je definitivno iz Mansur Gavriel redova. Ova Loewe torba je spojila sve to postavši tako jedan od najpoželjnijih komada sezone. Dovoljno je velika, a ipak i dalje praktične veličine i predstavlja super izbor za dnevnu torbu. To su uvidjeli i Mango čelnici pa su na svoje vješalice postavili skoro istu torbu. Ako se želite igrati “pronađi razliku” evo pomoći: radi se o pletenom remenu koji postoji u high street verziji po cijeni od 349,90kn.


PETAR PAN?

Umijeće shoppinga: Ovo su it komadi sezone u high street izvedbi (фото 5)

Možda smo prije tim Zvončica, ali kad se spomenu velike kragne u stilu Petra Pana ne možemo se ne raznježiti i sjetiti se svih školskih slika do četvrtog razreda na kojima smo se ponosno smješkali u haljinicama s predimenzioniranim svečanim kragnama. Već smo vam predložili kako da kombinirate ovaj trend, a sada ide preporuka i za Zarinu haljinicu od trikotaže (299,90 kn) koja zaista izgleda kao nešto što se nosilo prvog dana škole devedesetih godina. I možda sam samo nostalgična, ali zaljubljena sam u tu ljupku kreaciju na tragu Miu Miu i Ganni bravura. Yes please!


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više