Search

Upoznajte suosnivačicu srpske verzije BURO. portala: modni stil Miroslave Damjanović

Upoznajte suosnivačicu srpske verzije BURO. portala: modni stil Miroslave Damjanović

S beogradskih ulica

Tekst: Ana Pavić


Image: Danilo Pavlović

Kao što već vjerojatno znate, u travnju, točnije 15. travnja, s radom kreće srpska verzija portala BURO. čija je suosnivačica Miroslava Damjanović. Iako je jednom nogom zakoračila u sferu javnog zanimanja Miroslava nije sklona pretjeranom eksponiranju te ćete je rijetko vidjeti na događanjima ili u medijima. Naime, već godinama živi u Seoulu sa suprugom i djecom te kako mi je kazala u neobaveznom razgovoru, ne želi da joj svatko zaviruje u dom i njenu intimu. Mi smo je zamolili da nam bar dozvoli da zavirimo u njen ormar koji krije puno statement komada koje ćete vidjeti u nastavku teksta. Iz tog našeg druženja u Beogradu saznala sam da ne voli privlačiti pažnju odjećom, ne voli puno šminke na licu i prednost daje preparativnim proizvodima nad onima dekorativne namjene, voli dobru domaću klopu, žensko društvo koje je stekla još davnih dana kada je iz rodne Crne Gore došla na fakultet u Beograd i da joj je BURO. od početka bio velika želja za srpsko tržište. Osobno vam mogu kazati da je Miroslava izuzetno pristupačna, opuštena i da se (sa svojim timom), u dva dana koliko smo bili u Beogradu, pokazala kao vrhunska domaćica koja nas je sve toplo dočekala.

Bluza: Chloe, traperice: Saint Laurent, naušnice: Loewe, torba: Dior


Kako bi opisala svoj stil?

Moj stil se može opisati u tri riječi: opušteno, eklektično, odvažno.

Omiljeni komadi za proljeće?

Uvijek isti: culottes i dobra jakna.

Miroslava Damjanović

Pet komada koje bi vječno čuvala u ormaru?

Kožna jakna koju sam dobila od roditelja na poklon (i koja sve bolje izgleda što je više nosim), crna haljina na tanke bretele s potpisom Milice Opačić, Chanel torba, široka smeđa haljina na preklop s potpisom mladog korejskog dizajnera koju sam pronašla u svom omiljenom concept storeu u Seoulu i Saint Laurent traperice s potpisom Hedija Slimanea, jer su to najbolje skrojene traperice koje sam ikada kupila.

Kombinezon: Dior, dolčevita: Zara, cipele: Gianvito Rossi, torba: Dior, marama: Dior, naočale: Christopher Kane

Brendovi koje najčešće kupuješ?

Od dolaska Marie Chiuri, potpuno se vidim u Dioru. Pored toga, zaljubljena sam u korejske brendove i često ih nosim, a u Beogradu su mi favoriti Milica Opačić i Marija Tarlać, koje ni po čemu ne zaostaju za svijetom.

dior

dior


Koliko ti treba da se spremiš za večernji izlazak. Koja je tvoja dobitna kombinacija u tom slučaju?

Mislim da mi za večernji izlazak treba manje vremena da se spremim nego mojim prijateljicama (smijeh). Vrijeme uštedim na šminkanju jer ne volim jak i napadan makeup. Kad izlazim uvijek se odlučim za upečatljivu haljinu i udobne cipele.

Velik broj žena se danas okreće nišnim kućama koje su cjenovno prihvatljivije, a jednako kvalitetne kao dizajnerski razvikani brendovi. Misliš li da su dizajnerski brendovi počeli pretjerivati sa cijenama? Imaš li neke manje brendove koje rado nosiš?

Mislim da kod odjeće nije bitan "potpis" nego kakvu emociju budi u vama i kako je napravljena. U mom ormaru jedni pored drugih vise komadi poznatih dizajnerskih brendova i niche dizajnera, i volim ih podjednako.

Odijelo: Marija Tarlać, košulja: COS, sandale: Saint Laurent, torba: Chanel


Koja je tvoja kombinacija od pet minuta?

Super cool jakna, traperice i tenisice.

Na što ti nije žao potrošiti veći iznos novca?

Na zanimljive i nesvakidašnje komade ne toliko poznatih dizajnera, jer kada pogledam u svoj ormar shvatim da su mi to omiljeni komadi koje rado nosim i nakon nekoliko godina.

Miroslava Damjanović

Kupuješ li planski ili zgrabiš u prolazu što ti se sviđa?

Život u metropoli kao što je Seoul naučio me da ne postoji plan pri kupovini. Ono što je sada u dućanu neće nužno biti izloženo za 15 minuta. Stoga, kad vidim neki komad koji mi se jako sviđa odmah ga kupim. Naravno, kada dođem kući situacija je uvijek ista: nemam ga s čime upariti (smijeh).

Trend koji ti nikako ne leži?

Ne vidim sebe u provokativnim, napadno seksi komadima.

Košulja: Neul, sako i suknja: Marija Tarlać, čizme: Louis Vuitton

Miroslava Damjanović


Već godinama živiš u Seulu, prijestolnici beauty industrije. Kako se žene tamo nose? Je li situacija blizu onome "Crazy Rich Asians?"

Koreanke jako puno pažnje posvećuju izgledu, izuzetno su njegovane i savršeno stilizirane, ali na njima ništa nije upadljivo, ništa "ne vrišti". Na njima ne vidite šminku ili it-komade, već vidite njih, što je, po meni, i cilj svega.

Misliš li da su žene danas slobodnije u izražavanju svog stila ili je ta sva sila trendova izazvala jednu uniformiranost?

I jedno i drugo. Ili pratite trendove ili gradite osobni stil. To je osobna stvar.

Džemper: Fendi, hlače: Theilma, cipele: Chanel, torba: Louis Vuitton, prsten, Chloe

Postoje li neki komadi koje si kupila, a nikad ih nisi odjenula. Koji su to?

Zavirite u moj ormar i pronađite one s etiketom.

Miroslava

Što za tebe znači pojam BURO. djevojka? Kako zamišljaš vaše čitateljice?

BURO. djevojka je stylish, željna informacija, ali ih implementira na svoj način, u pokretu, radoznala, hrabra. Naše čitateljice zamišljam kao djevojke i žene koje cijene kvalitetu i prepoznaju autentičnost, imaju mišljenje i osobni stil, zadovoljne su, a prva stvar koju ujutro učine kada se probude jest da otvore BURO.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više