Search

Upoznajte umjetnika koji je zaslužan za Gallianova lica od tila

Upoznajte umjetnika koji je zaslužan za Gallianova lica od tila

Benjamin Shine


Image: Instagram

Britanski umjetnik Benjamin Shine došao je pod povećalo javnosti kad su se njegovi radovi pojavili na kreacijama Johna Galliana u posljednjoj kolekciji visoke mode za kuću Maison Margiela

Iako modni mediji do sada nisu posvećivali svoje redove (osim kad je 2013. radio na kolekciji za Givenchy), Shine iza sebe ima dugogodišnju karijeru. Studirao je modni dizajn na The Surrey Institute of Art and Design te Central Saint Martinsu u Londonu. Svoj prvi studio otvorio je prije gotovo 14 godina i tamo počeo raditi s novim tehnikama i materijalima te svoje neobične ideje konstruirati u neobična umjetnička djela. Njegov portfolio uskoro je postao skup raznolikih radova s multidisciplinarnim pristupom i to je privuklo niz raznolikih klijenata.

Upoznajte umjetnika koji je zaslužan za Gallianova lica od tila (фото 1)

Uskoro je počeo raditi s modnim brendovima, dizajnerima interijera i umjetničkim institucijama kao što su The Crafts Council i The New York Museum of Arts and Design. Među globalnim brendovima s kojima je surađivao našli su se Givenchy, Barclays Wealth, MTV, Eurostar, Deutsche Bank, Coca-Cola pa čak i Google. Uz to, Shine je osvojio niz internacionalnih nagrada među kojima su Red Dot Design Award, The Enterprising Young Brit Award i The Courvoisier Future 500 Art & Design Award.

Njegov rad nije nužno rezerviran za modni dizajn. Odlično funkcionira i na omotima albuma, u obliku skulptura, ali i u jednostavnom okviru na zidu. Njegov rad pratite na službenim stranicama Benjamin Shine Studio te na Instagramu.

Upoznajte umjetnika koji je zaslužan za Gallianova lica od tila (фото 2)

Upoznajte umjetnika koji je zaslužan za Gallianova lica od tila (фото 3)

Upoznajte umjetnika koji je zaslužan za Gallianova lica od tila (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više