Search

Vanja Stojković je jedna jako chic djevojka čiji smo stil zamijetili na Instagramu

Vanja Stojković je jedna jako chic djevojka čiji smo stil zamijetili na Instagramu

Modni stil

Tekst: A.P.


Image: Senja Vild

Vanju smo zamijetili na Instagramu ponajviše zahvaljujući dobrom stilu koji odskače od većine "influencerica"...

Ova ljepotica je model i velika ljubiteljica vintage komada što dokazuju i odjevne kombinacije koje je pripremila za ovo snimanje. Vanja nam je otkrila da će se na ulici prije okrenuti za nekom chic starijom gospođom nego za mlađim curama koje furaju trendove, te da su joj najveća slabost baloneri i bunde kojih u ormaru ima napretek. Vanju na Instagramu možete pronaći pod nadimkom Albino Srna, a u nastavku pogledajte kako se fura i što misli o trendovima i najbolje odjevenim Srpkinjama.

Kako bi opisala svoj stil?

U mom društvu je već poznato da mi je ideal bakica s Kalenića. Šalu na stranu, zaista mi je oduvijek pogled odvlačila dobro odjevena starija gospođa prije nego djevojka u trendu. Kako mislim da je francuski chic nenadmašan i besramno ga i sama primjenjujem, moj stil je fuzija ta dva uzora. Konačan odgovor: chic penzionerka.

Vanja Stojković je jedna jako chic djevojka čiji smo stil zamijetili na Instagramu (фото 1)

Omiljeni komadi za proljeće?

Proljeće je moje omiljeno godišnje doba upravo zato što je vrlo nepredvidivo i nezahvalno za odijevanje. To onda predstavlja izazov jer moram kombinirati komade za jesen s onim ljetnim. Omiljeni su mi baloneri, haljine i štikle za ovo doba godine.

Pet komada koje bi vječno čuvala u ormaru?

Moje kapute, balonere i bunde. Mislim da bi mi to teško palo jer sam ih veliki ljubitelj i ne znam kako bi izbor spao na samo pet.

vanja stojković

vanja stojković

Brendovi koje najčešće kupuješ?

Veliki sam pobornik slow fashion pokreta. Trudim se izbjegavati velike modne kuće koje nude komade niske kvalitete, a koje su blijede kopije neke aktualne dizajnerske kolekcije. Ako već kupujem, gledam da podržim domaće dizajnere. U posljednje vrijeme su mi pažnju privukli Tijana Milutinović, Cactus design, M-ishka, Merci s atelier, REDA, MATES...

Vanja Stojković je jedna jako chic djevojka čiji smo stil zamijetili na Instagramu (фото 2)

Koliko ti treba da se spremiš za večernji izlazak. Koja je tvoja dobitna kombinacija u tom slučaju?

Isto koliko i za bilo koji drugi izlazak iz kuće. Okvirno 20-40 minuta. Eventualno bodi s otvorenim leđima, duboke traperice ravnog kroja, "nude" štikle, velike naušnice i ruž.

vanja

vanja stojković

Omiljeni grad za shopping?

Ovo će zvučati užasno hipsterski i jugonostalgično, ali to je Trst. Nemam običaj ići u shopping ture po gradovima, smatram to besmislenim i svakako bih prije otišla u muzej ili "upijala" zabačene kuteve grada... ali u dosadašnjem iskustvu najuzbudljivije shopping iskustvo sam imala upravo tamo jer ima bezbroj concept i antiknih second hand dućana s dizajnerskim komadima. Za mene ništa ne nadilazi osjećaj kad na takvim mjestima iskopam genijalan komad.

Vanja Stojković je jedna jako chic djevojka čiji smo stil zamijetili na Instagramu (фото 3)

Koja je tvoja kombinacija od pet minuta?

Ne mora nužno biti jednostavna, ali mora biti provjerena. Mogla bi to biti i ova u narančastom baloneru s fotografije. Samo je važno da sam sigurna da mi to dobro pristaje i da ima željeni efekt.

vanja stojković

vanja stojković

Na što ti nije žao potrošiti veći iznos novca?

Na vječne krojeve i dobre materijale. I cipele. Uvijek cipele.

vanja stojković

vanja stojković


Kupuješ li planski ili zgrabiš u prolazu što ti se sviđa?

Sad sam došla do te točke da mi zaista ništa novo nije potrebno. Bavim se stiliziranjem i već šest godina sam model. Ukratko - uvijek i u svakom dućanu mogu pronaći nešto što mi odgovara. Zato se trudim ne gledati u izloge (smijeh).

Trend koji ti nikako ne leži?

To su dvije krajnosti: Boho i SM stvari. Čudno je to kako se ne pronalazim u lepršavim haljinama i u kožnatim harnessima. Sve između prolazi.

Vanja Stojković je jedna jako chic djevojka čiji smo stil zamijetili na Instagramu (фото 4)

Kako se odijevaju cure iz tvoje generacije? Jesu li opterećene Instagramom i trendovima koji se tamo prikazuju?

Instagram je postao reper svim uzrastima, ali mislim da moja generacija najviše podliježe tom utjecaju. To ne mora nužno biti loše jer neki od tih trendova nude gotov proizvod nekome tko nema previše smisla za modu.

Misliš li da su žene danas slobodnije u izražavanju svog stila ili je ta sva sila trendova izazvala jednu uniformiranost?

Mislim da je i dalje prisutan strah i potreba za uklapanjem u nekoj od zajednica. Čak i svjetske modne blogerice nalikuju jedna na drugu na Tjednima mode. A oni, više alternativni se opet ograničavaju samo tim okvirima koji ih čine pripadnicima alternativnih grupa. Mislim da smo daleko od slobode.

vanja stojković

Što nikako ne voliš vidjeti na ženi?

Da je nesvjesna prednosti i mana svog tijela i karaktera. Ni jedan kroj to ne može prikriti.

Postoje li neki komadi koje si kupila a nikad ih nisi odjenula . Koji su to?

Nažalost, da. Bez obzira na to što promišljam o kupnji, dogodi se propust. To su uglavnom neisprobane stvari ili hlače lošeg kroja, vrlo kratke suknje... Takvim komadima uvijek dam drugu šansu, ali ako ne pristaju, izlaze iz ormara.

vanja stojković

Najbolje odjevene Srpkinje po tvom ukusu?

Dijelim mišljenje s redakcijom Büro 24/7, pa ste neke od mojih modnih simpatije već spominjali, a to su: @saskaludilo, @cocokolino, @olizonjic i @dunasab.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više