Search

Velike su šanse da nosite grudnjak krive veličine. Evo kako ćete ispraviti grešku

Velike su šanse da nosite grudnjak krive veličine. Evo kako ćete ispraviti grešku

Tekst: BURO.

Skidate li grudnjak čim dođete kući? Ako je odgovor potvrdan, niste jedini. Jeste li svjesni da grudnjak koji je odgovarajući po modelu i veličini nikada ne smije biti neudoban?

Istraživanja o ovoj temi dolaze od strane velikih brendova donjeg rublja i teško s mogu nazvati znanstvenim, ali većinom imaju rezultate koji nisu baš sjajni. Po njima ispada da velik broj žena nosi pogrešnu veličinu ili model grudnjaka. Neudobnost nije jedina stvar oko koje se trebate brinuti. Loš grudnjak dugoročno može izazvati zdravstvene probleme. Doslovno pogrešna veličina grudnjaka može utjecati na vaše zdravlje.

Velike su šanse da nosite grudnjak krive veličine. Evo kako ćete ispraviti grešku (фото 1)

NOSITE LI KRIVU VELIČINU GRUDNJAKA?

Neravnine na sve strane

Ovo je najjasniji znak. Ako grudnjak ne pristaje na tijelu bez problema, onda nije za vas. Razlog može biti pogrešan model ili pogrešna veličina, ali u svakom slučaju vrijeme je da ga izbacite iz uporabe.

KOPČATE ga na posLJEDNJU KOPČU

Potpora najvećim dijelom dolazi od elastične trake koja ide oko grudnog koša, a ako je uvijek maksimalno zategnuta, nešto nije u redu. Kad kupujete grudnjak vodite računa da ga trebate kopčati na najslabiju kukicu/kopču. Jače kukice za zatezanje su predviđene za situaciju kada se grudnjak već iznosi i rastegne se od pranja.

Bretele vam SE USIJECAJU U RAMENA

Težina grudi treba biti ravnomjerno raspoređena i na bretele, ne samo na traku. Ako vam grudnjak ne pristaje dobro, imat ćete crvene tragove na ramenima, a to je znak da vam je potpora previše prebačena na bretele i nije ravnomjerna.

Velike su šanse da nosite grudnjak krive veličine. Evo kako ćete ispraviti grešku (фото 2)

Grudi su iziritirane

Jeste li ikada uočili crvenu liniju ispod grudi? Ovo se događa kada žica u grudnjaku nije oblika koji vam odgovara ili je grudnjak previše star pa se zaštita oko žice istanji. U svakom slučaju, vrijeme je za novi grudnjak.

Morate ga namještati tijekom dana

Namještate li grudnjak tijekom dana? Košarice su vam najvjerojatnije malene ili velike , a moguće je i da traka oko grudi nije dobro stegnuta.

Grudi vam “ispadaju” iz grudnjaka

Ako ovu situaciju primijetite u trgovini, sigurno nećete kupiti taj grudnjak. Ako vam se ovo događa tijekom nošenja, također je vrijeme za veću veličinu košarica. Prazan prostor između grudi i grudnjaka logično rješavate s kupovinom manje veličine.

Velike su šanse da nosite grudnjak krive veličine. Evo kako ćete ispraviti grešku (фото 3)

Zdravstveni problemi koje može izazvati pogrešan grudnjak (neki od)

Bolovi u vratu i ramenima

Grudnjaci s većim košaricama obično imaju jače i deblje i bretele kako bi se težina grudi ravnomjerno rasporedila. Ako ih previše zategnete, te bretele će se urezati u ramena i ova se napetost može proširiti i na područje vrata. Kad se ovo spoji sa satima sjedenja ispred ekrana imate recept za ukočenost.

Bol u rebrima

Ovo se događa ako je grudnjak previše zategnut i ako vam ne odgovara oblik žice koja se u njemu nalazi. Često se događa osobama kojima treba veća veličina košarica. Ovo je znak da trebate promijeniti model grudnjaka, ne veličinu.

Loše držanje

Bolovi u vratu, ramenima i leđima dovode do lošeg držanja, a to dovodi do drugih zdravstvenih problema.

Blokirani limfni čvorovi

Ovo vam se ne može dogoditi preko noći, ali je moguće u težim slučajevima. Limfni čvorovi su tanki, a kada su izloženi stalnom jakom pritisku koji vrši loš grudnjak, mogu se blokirati.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više