Search

Žena u čiji ormar želimo zaviriti: Pernille Teisbaek

Žena u čiji ormar želimo zaviriti: Pernille Teisbaek

Skandinavska modna stručnjakinja


Image: Look De Pernille

Poznato je da su Skandinavke šampionke normcore stila, a ni ova plavokosa ljepotica, koja se modom bavi više od deset godina, nije izuzetak

Pernille Teisbaek blogerica je čiji je put malo drugačiji od ostalih djevojaka koje se bave ovim unosnim biznisom. Dankinja, rođena Kopenhažanka, svoje je modne početke imala ispred kamere radeći kao model za danski Elite Modelmanagement. Ipak, poziranje pred kamerom nije postala Pernillina glavna preokupacija, te je svoje modno umijeće predstavila vodeći danski magazin Women. Nakon toga je, točnije 2009. godine, bila na čelu magazina ALT for Damerne, a samo dvije godine kasnije uređivala je magazin Eurowomen. Uz modno uredništvo, počela je voditi i blog koji je uskoro postao njezina glavna preokupacija.

Osim bloganja, Pernille radi i kao freelance stilistica te modni ekspert na najvećoj danskoj TV mreži. Uz posvećenost blogu, Pernille ipak ne zaboravlja na svoje modne početke, pa je nedavno postala zaštitno lice brenda Rodial, čija je vlasnica, Maria Hatzistefanis, i sama nedavno bila žena u čiji ormar želimo zaviriti.

PErnille

A što je to što Pernillu izdvaja od ostalih ljubiteljica udobnog norveškog stila? Ona je obožavateljica dobro krojenih odijela i kombinacija hlača i prsluka, kombinacija natikača i sportskih čarapa i udobnih sportskih tenisica kombiniranih sa svjetlucavim materijalima. Klasična siva vunena dolčevita s kožnim palazzo hlačama i metaliziranim čarapama? Zašto ne? Calvin Klein, Victoria Beckham i Acne, neki su od njezinih omiljenih odabira, no nisu joj strani niti nordijski dizajneri poput Stylina, Filippe K i House of Dagmar. Ipak, kao prava predstavnica nordijskog stila u njezinu će se ormaru naći it komadi Studio linije švedskog H&M-a. Nagrada za blog ovoj Dankinji stigla je nedavno od priznatog Bloglovin Awardsa, i to u kategoriji najboljeg bloga s osobnim stilom za 2015. godinu. A njezina osobna nagrada bi mogla biti i brojka pratitelja njezina Instagrama, kojih je ova Dankinja prikupila gotovo 300 000.

pernille1

pernille2

pernille3

pernille4

pernille5

pernille6

pernille7

pernille6

pernille7

pernille8

pernille9

pernille10

pernille11

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više