Traži

Sarah Jessica Parker na naslovnici časopisa The Edit

Sarah Jessica Parker na naslovnici časopisa The Edit

Intervju i prekrasne, razigrane fotografije glumice


Na naslovnici novog broja modnog časopisa The Edit, nalazi se glumica, producentica, filantrop, sretna mama i prava žena - Sarah Jessica Parker. Slavu koju je stekla glavnom ulogom u kultnoj seriji «Seks i grad» nikada nije iskorištavala u svoju korist. Teško je zamisliti kako se glumica, koja posjeduje toliko odjeće s potpisom, trudi srezati svoju garderobu na obične, udobne traperice i košulje, ali to je istina. «Mislim da nosim samo 7 posto odjeće koja se nalazi u mom ormaru. Vjerna sam samo nekim komadima koje najčešće odijevam.»

sarahedit

Uloga Carrie Bradshaw u seriji «Seks i grad, u koju su se zaljubili milijuni žena, donijela je Parker svjetsku slavu u području glume. No, to je samo maleni dio njenog vrlo ispunjenog života.

Počevši nastupati na Broadwayu kada joj je bilo 14 godina, glumica kojoj je sada 47 godina, ima iza sebe zavidno mnogo iskustva s kazališnim i kino ulogama. Uz kino-projekte, Sarah Jessica Parker ima vlastitu kazališnu trupu, sudjeluje u New York City Ballet baletnoj družini, skuplja novac u dobrotvorne svrhe za njujorške škole i ponosna je majka desetogodišnjeg Jamesa Wilkiea, te trogodišnjih blizanki Tabithe i Lorette.

Često odustaje od suradnje na novim projektima ako zna da bi zbog njih mogla manje viđati svoju djecu. Kako sama glumica kaže – majčinstvo je najteža uloga koju je ikada dobila.

sarahedit

«Bože moj», govori ona iskreno, s umorom u glasu, kada joj postavljaju pitanja postoji li razlika u odgoju dječaka i djevojčica, «ne znam kako stvari funkcioniraju u drugim obiteljima, ali u mojoj sve uvijek tako komplicirano. Sva moja djeca su jake ličnosti koje imaju svoje vlastito viđenje stvari. To se posebno može primijetiti kod djevojčica. Očito mi je sudbina namijenila snažnu povezanost sa ženama», smije se glumica, «svaki puta kada raspravljamo o odjeći, strasti uzavru.»

Sebe i svog muža, Matthewa Brodericka, opisuje kao «asocijalne», budući da druženja s nekolicinom bliskih prijatelja uvijek stavljaju ispred druženja sa stotinama slavnih osoba. «Posebno volim obrazovane i pametne žene. One sve vide, sve znaju, sve čitaju. One su zanimljive svijetu i svojoj okolini», govori Parker, nadajući se kako će na poziciji predsjednika jednom vidjeti ženu. «Velika sam obožavateljica Hillary Clinton. Sviđa mi se njen um i želja za razvojem. Iskreno, biti će mi jako, jako žao, ako ona odluči ne sudjelovati u izborima.»

sarahedit

Sarah Jessica Parker je nesumnjivo jedna vrlo snažna žena. Za vrijeme producentskog rada na seriji «Seks i grad» i drugih kino-projekata, morala je sudjelovati i u svim aspektima održavanja obitelji na okupu. «Odgovornost za druge ljude daje mi snagu i želju napredovati i usavršavati se», objašnjava ona. «Brinem se o potrebama ljudi, brinem se o financijama, sudjelujem u važnim pregovorima i rješavam teške probleme, te kroz to pomažem ljudima stvoriti nešto veliko i važno za sve nas.»

Tekst: D.Č./L.B.

Napišite komentar

više