Search

Sretan rođendan, Cate Blanchett!

Sretan rođendan, Cate Blanchett!

Poznati editorijali jedinstvene glumice


Samo je jedna australska glumica i kazališna redateljica, koja je uz privatni život i uspješnu karijeru uspjela zavladati i na ostalim životnim poljima jednako uspješno te s velikim efektom - Catherine Blanchett, poznatija kao Cate Blanchett.

cate

Međunarodnu slavu stekla je 1998., s ulogom Elizabete I. u filmu "Elizabeta", redatelja Shekhara Kapura. Uloge koje su joj obilježile karijeru i zagarantirale pojavu njezina imena na svim A listama su još i uloga vilinske kraljice Galadriel u trilogiji "Gospodar prstenova" i Katharine Hepburn u "Avijatičaru", za koju je osvojila nagradu Oscar za najbolju sporednu glumicu.

cate

2007. časopis Time proglasio ju je jednom od 100 najutjecajnijih osoba, a bila je i najuspješnija glumica prema Forbesu. Blanchett i njezin muž su u siječnju 2008. potpisali trogodišnje ugovore kao umjetnički redatelji za Sydney Theatre Company. Ugovori uključuju klauzulu koja im dopušta da svake godine uzmu tri mjeseca kako bi se bavili drugim aktivnostima. Iste godine dobila je svoju zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih, na broju 6712 Hollywood Boulevarda, ispred Graumanova egipatskog kazališta.

cate

cate

Cate danas slavi 44. rođendan, a svojim izgledom, neovisno o velikome talentu, i dalje parira mnogim mlađim kolegicama koje se na crvenome tepihu doista mogu posramiti. Sretan rođendan Cate, i želimo ti još puno filmskih hitova koji će nam praviti društvo u kišnim nedjeljnim večerima!

cate

Tekst: Sabina Vrečar

Leave a comment

više