Search

Treći dan Tjedna mode u Londonu

Treći dan Tjedna mode u Londonu

Christopher Kane, Erdem, Giles i drugi


Büro 24/7 vam danas predstavlja revije prikazane tijekom trećeg dana Tjedna mode u Londonu. Jučer ste mogli na našem portalu uživo pratiti reviju kuće Burberry Prorsum, a svoje su nove kolekcije predstavile i kuće Tom Ford, Christopher Kane, Erdem, Giles i JW Anderson.

Christopher Kane

U novoj kolekciji dizajnerskog imena Christopher Kane, prvoj nakon što je holding tvrtka PPR kupila kontrolni udio dionica brenda, nastavila je svoju temu iz pre-fall kolekcija: horor filmovi iz studija Hammer koji su nekoć davno afirmirali klasične junake filmova strave. Horor tematika u pre-fall kolekciji utjelovila se u dezenima u oblicima ogrebotina od vukodlaka i ogrtačima grofa Drakule, a u jesensko/zimskoj kolekciji u MRI snimkama zdravog ljudskog mozga tiskanog na crne majice, džempere i mini haljine. Kane je ponovno za svoj vodeći materijal izabrao baršun, a pomalo je i odstupio od tematike filmova strave. Predstavljene su i suknje kamuflažnog dezena u kombinaciji s kratkim bundama, crno-plavi kaput te omiljeni Kaneovi cvjetovi — pupoljci ušiveni na prozirnoj tkanini. Ovime je Kane pokazao novoj upravi za što je sve sposoban. A uprava, François-Henri Pinault i njegova supruga Salma Hayek, sjedili su u prvom redu i, kako prenosi Tim Blanks, novinar sa Style.com, sa zanimanjem su pratili predstavljanje kolekcije.

Erdem

Kako je u svojoj recenziji primijetio Tim Blanks, Erdem Moralioglu je oduvijek volio jarke boje i gotovo kao da se plašio tamnih boja. „No, ova je sezona pokazala novu modu boja. Baš kao što je Mary Katrantzou nedavno predstavila svoju najbolju paletu boja, i Erdem se orijentirao na nove tamne boje u svojoj kolekciji. Već je s prvim izlaskom postalo jasno kako crna boja ima jednako mnogo nijansi kao i siva“, i Erdem ih je pokušao pokazati sve u njihovoj raznolikosti. Dok je radio na dizajniranju kolekcije, dizajner je gledao psihološku dramu „Persona“ redatelja Ingmara Bergmana te se njome inspirirao za dizajnerski dualizam: ružnu ludost s jedne i uzvišenu ljepotu s druge strane. Ta se ideja utjelovila u floralnim haljinama koje su bile razigrane s nekoliko slojeva prozirnog crnog materijala, baš kao u teškom psihološkom romanu Chucka Palahniuka „Nevidljivi“.

Giles

Novu kolekciju Gilesa Deacona, na WWD-u su opisali kao „pidžama party visoke mode“: modeli su na modnu pistu izlazili odjeveni u kratke i duge haljine pastelnih boja koje su nas podsjetile na noćne košulje. Drugi su modeli pak, nalikovali na srednjovjekovne princeze u bijelim košuljama i suknjama od pozlaćene kože, izrezane na tanke trake, u svilenim haljinama do poda s puf rukavima i u pletenini. Modeli su nosili i velike pletene kape što nam je i najbolji dokaz da su glomazni modni dodatci postali pravi trend.

JW Anderson

U nedavnom intervjuu za Büro 24/7, irski dizajner Jonathan Anderson na pitanje „što možemo očekivati od njegove nove kolekcije“, odgovorio je: „U svakom slučaju možete očekivati napredak u smjeru u kojem smo se počeli kretati nekoliko proteklih sezona. Sada smo se još dodatno udubili u pitanja arhitektonskog aspekta dizajna“. Voilà! Anderson je predstavio haljine s neobičnim ukrasnim elementima poput širokih prugica kontrastne boje ili pravokutnika izrađenog od teške kože koji je bio vrlo nehajno apliciran na haljinu. U kolekciji su se posebno istaknule kožne haljine s draperijom na bokovima, asimetrični krojevi, ovratnici u obliku zavezane tkanine i „suvišni“ dekorativni komadi.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više