Search

Treći dan Tjedna mode u Milanu

Treći dan Tjedna mode u Milanu

Moschino i Etro


Büro 24/7 vam donosi pregled trećeg dana Tjedna mode u Milanu kojeg su obilježile revije modnih kuća Versace, Moschino i Etro.

Moschino

Jesensko/zimsku kolekciju modne kuće Moschino, novinar Tim Blanks nije počastio pretjerano pozitivnom recenzijom. Parada kariranih odijela i kapa s velikim zlatnim slovom „M“, po njegovom su shvaćanju, danak uvažavanja svjetskoj dami i dizajnerici Ann Bonfoey Taylor za koju zna samo mali postotak Moschino klijentele. Druge asocijacije bile su parodija na škotski tartan, na stil američke streljačice Annie Oakley ili japansku školsku uniformu. Blanks smatra da bi ti komadi bili uspješni da su bili izvedeni s dozom ironije. „Kontradikcija i nepomirljivost su posjetnica modne kuće Moschino, no u ovim trenutcima nije bilo naznake humora. U trenutku kada su se na modnoj pisti pojavile klasične monokromne Moschino haljine, nitko nije mogao shvatiti, što se točno događa. Činilo se kao da je Moschino izgubio svoju tradicionalnu eleganciju i zamijenio je nepopustljivom formalnošću“.

Etro

"Nadahnula me žena koja poštuje svoje tradicije, kulturu i nasljeđe, no pritom živi u digitalnom dobu“, izjavila je Veronica Etro prije početka modne revije. Za kuću Etro ove su riječi značile korištenje dezena i printeva iz doba renesanse, kao i slika nađenih na Googleu koje su obrađene u apstraktne kolaže. Te slike nemaju svoje tematsko uporište, ali naglašavaju boje i njihove kombinacije, a pojavile su se u kolekciji kuće Etro na pencil suknjama, večernjim haljinama, kožnim bomber jaknama i ogrtačima. Tradicija se sačuvala u paisley uzorku koji je ovaj put bio okružen geometrijskim apstrakcijama. „Kolekcija modne kuće Etro bila je suvremena zahvaljujući senzibilnosti sportskih formi s dozom motorističkog stila“, napisali su na WWD. „To je osobito bilo vidljivo u gornjem dijelu kreacija koji je davao zanimljivu siluetu s blago zaobljenim ramenima. „No ako su krojevi bili jednostavni, opći dojam bio je sasvim drugačiji zbog kombinacije jacquarda, kože, tehnoloških printeva, zakovica i šljokica“.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više