Search

Schwarzkopf Cro À Porter: I. večer

Schwarzkopf Cro À Porter: I. večer

Otvorena je 21. sezona Schwarzkopf Cro À Portera

Otvorena je 21. sezona Schwarzkopf Cro À Portera. Nenadmašivi ambijent Laube, 7 dizajnerskih imena i vruća backstage atmosfera sinoć su privukli brojne na najočekivaniji modni događaj sezone, u kojem ćemo uživati sljedeća tri dana. Prvu večer gledali smo revije Etne Maar, Jelene Aleksić, Tatjane Pantoš, Manuela Maligeca, Marije Pinjuh, Madame Demode i Spirit by T.B.

Etna Maar

Avangardna vizija Andrijane Subotić Pjajčik i ove sezone zasnivala se na crnoj, crvenoj i sivoj boji. Na prošloj reviji u tim smo tonovima gledali besprijekorno izrađene kapute, a ovaj put, za proljeće 2013. - haljine. Kratki modeli, prugice i otkrivena ramena u casual priči svidjet će se onim ženama koje preferiraju nosive modele, ali ipak s malim zaokretom. Nama osobno se svidio styling zbog zanimljivih modela cipela na platforme u kojima se možemo vidjeti ovo ljeto.

Jelena Aleksić

Muška kolekcija dizajnerice Jelene Aleksić jedna je onih kolekcija u čijim modelima lako možemo zamisliti muškarce koji žele privući pažnju. Ipak, ako ih pogledamo pojedinačno, rado bi i svojeg muškarca vidjeli u sakou nježno plavog tona ili sportskoj statement jakni. 'All white' trend koji vlada ove sezone očito se svidio i Jeleni Aleksić koja je hrabro na pistu poslala upravo nekoliko takvih kombinacija. Bijelo odijelo se vratilo, sada još samo čekamo koji će ga muškarac prvi odlučiti odjenuti na našoj sceni.

Tatjana Pantoš

Mlada dizajnerica Tatjana Pantoš, o kojoj ste mogli i nedavno saznati više na našem portalu, za ovo proljeće/ljeto nadahnula se prigodnim motivom za svako ljetno razdoblje - Afrikom. Naglašen seksepil, životinjski uzorci, kožne hlačice i pencil suknje vjerojatno će pronaći svoje obožavatelje među domaćom ženskom publikom. Dizajnerica je za ovu kolekciju surađivala s nakitom Pevalek Jewellery, koji se idealno uklopio u njezinu viziju svojim 'choker' ogrlicama i maxi narukvicama koje lako možemo spojiti i s drugim kombinacijama.

Manuel Maligec

Manuel Maligec sinoć je osvojio publiku. Iako je to već napravio svojom prvom kolekcijom, znamo kako se po drugoj dizajner poznaje. Kolekcija u nježnim puderastim tonovima, upotpunjena metalik detaljima i krznom, pokazala nam je kako mladi dizajner razumije i one romantičnije. Isto tako zna koliko cijeli dojam, koji uključuje usklađen make-up, kosu, glazbu i background vizual, utječe na cjelokupnu reviju. Komadom kolekcije proglasili bi puderasti asimetrični kaput s naglašenom kragnom.

Marija Pinjuh

Dizajnerica Marija Pinjuh prvi put se predstavila hrvatskoj publici. Marija je svoje kolekcije do sada predstavljala samo u sklopu showroomova u Milanu i Parizu, a jučer smo ju prvi put mogli vidjeti na pisti. Zatomljeni seksepil i ženstvenost koja izvire samo kroz nježnu transparentnost, jasnu siluetu ili naglašen struk, nadahnuti su umjetnošću i arhitekturom. Marijini modeli definitivno nisu casual, ali koža je danas materijal koji se može lako uklopiti u svakodnevnu garderobu. To je ono što ova dizajnerica kroz svoje kolekcije želi i ostvariti.

Madame Demode

Obožavamo jasnu viziju i dosljednost Viktorije Vržesnevskaje, koja nas unatoč tome svaki put uspije iznenaditi. Bijela i neon u njezinoj interpretaciji dobivaju novo značenje. Ljubitelji avangarde ostali su oduševljeni i nakon ove revije. Igra ukrasnih lampica ispod njezinih suknji od lastika ostavljala je veseli dojam, kao i osmijesi modela koji su ih nosili te izbor glazbe, a na kraju revija je izmamila pljesak kod svakoga. To se zove ljetna kolekcija sa stavom.

Spirit by T.B.

Prvu večer Schwarzkopf Cro À Portera zatvorio je Tomislav Bahorić koji se odlučio za kontrastnu kolekciju. Minimalizam povremeno upotpunjen printom dizajner je zamislio za muškarce s jasnim modnim stavom, neovisno o kojoj se 'ne-boji' radilo. Ako znate tko ste, to možete pokazati u najjednostavnijem modelu hlača, košulji ili T-shirtici – njegova je poruka. Naravno, s prizvukom avangarde Tomislava Bahorića u njima, lako ćete ostvariti i 'fashion forward' dojam koji Büro 24/7 redakcija cijeni više od svega.

Tekst: T.B.
Foto: Goran Matijašec 

više