Search

Schwarzkopf Cro À Porter: III. večer

Schwarzkopf Cro À Porter: III. večer

Od večernjih haljina do sportskog chica

Treća večer Schwarzkopf Cro À Portera, napunila je Laubu do zadnjeg mogućeg mjesta. U vrućoj atmosferi uživali smo u kolekcijama glamurozne Matije Vuice, minimalističkog Arilea, miljenice scene Sonje Lamut, razigranog Ledenka, elegantne Marije Cvitanović, urbanog Jet Laga te bajkovitog Borisa Pavlina.

Matija Vuica

Kolekcija Žena – Diva Matije Vuice u ledenim je tonovima, izrađena od svile i čipke te najlakše usporediva s vjenčanicama, iako je dizajnerica naglasila kako se radi samo o koketiranju s tom idejom. Možda to potvrđuje transparentna podloga koja je, osim što je ukrašena čipkom, na sebi imala i srebrne aplikacije koje ipak nisu skrivale mnogo. Neovisno radi li se o kratkim ili dugim haljinama, glamur na Matijin način bit će sigurno čest odabir naših glumica za crvene tepihe i premijere ove sezone. Kako s proljećem dolazi i nova sezona vjenčanja, Matijina odluka siguran je pogodak. Ne možemo ne spomenuti lica modela u potpunosti prekrivena šljokicama, za koje je i ove sezone zaslužan make-up virtuoz Saša Joković.

Arileo

Marija i Jurica Pirić također su se priklonili boji sezone, ali uz nju su se odlučili i za tirkiznu koja je, iako inače ne toliko omiljena, izgledala dojmljivo. Jednostavne krojeve s 'twistom' - poput velikog volana ili rukava, te hlače visokog struka i kombinezone, vidimo na poslovnim ženama, kao odabir za koktel partyje ili ljetne večere. Snažna minimalistička kolekcija jedna je od onih koja će biti prihvaćena, kako kod mlađeg tako i kod ozbiljnijeg dijela publike. Kao najupečatljiviji komad, izdvojili bismo bijeli kombinezon s asimetričnim volanom s prednje strane.

Soel by Sonja Lamut

Miljenica modne scene, Sonja Lamut, pokazala je još jednu nosivu i casual kolekciju. Njezini topovi i šorcevi visokog struka ovo će ljeto prevladati plažama ili glazbenim festivalima. Sonja ipak nije ostala samo na tome. Uz njih je u prvi plan stavila i jakne, te proljetne kapute s cut out detaljima. Njezin 'flamingo' uzorak nazvali bismo jako promišljenim odabirom – svi dobro znamo koliko fashionisti vole uzorke slatkih životinja na svojoj odjeći. Nema sumnje, Sonja i dalje osvaja.

Ledenko

U sezoni minimalizma kada su modni dodatci sve, Ivan Ledenko nam donosi kolekciju cipela uz koju zaista i nećete trebati ništa više od jednostavne kombinacije. Print gležnjače otvorenih prstiju ili sandale punih remenčića jarkih boja te detalji, poput primjerice, pompoma, čine jednu zaigranu proljetnu kolekciju cipela koje će biti pravi suputnik u nezaboravnim izlascima.

Marka by Marija Cvitanović

Debitantica Schwarzkopf Cro À Portera Marija Cvitanović, prikazala je svoju drugu kolekciju haljina. Marija je jednostavno poželjela kreirati za žene haljine koje će biti nosive u svakoj prilici i neovisno o trendovima. Njezine večernje haljine koje smo jučer mogli vidjeti na pisti već su osvojile glumicu Bojanu Gregorić koja je, osim što je bila prvo zaštino lice njezinog brenda Marka, jučer i otvorila reviju. Marijin dizajn dobro se uklopio i u večer vjenčanica i večernjih haljina, kao još jedna opcija što odjenuti za svečane prilike.

Jet Lag

Ugodno iznenađenje večeri bila je proljetna revija modnog dvojca Jet Lag. Sportski chic slavimo ove sezone, neovisno radi li se o ženama ili muškarcima, a Jasmina Arnautović i Maja Virgej to dobro rade u oba slučaja. Skater suknje, sportske jaknice i ležerne haljine, ove su sezone nezaobilazan trend zbog čega je još jedna njihova urbana kolekcija ono što nam treba za ljeto u gradu. Upravo uz ruksake i pismo torbe kako su je i same dizajnerice zamislile.

Boris Pavlin

Pavlinove princeze i ovaj su put bile prave ljepotice iz bajke, optočene leptirima, cvjetovima i čipkom. Iako smo navikli na Pavlinovu estetiku, svaki put iščekujemo vidjeti koliko daleko njegova mašta može ići. Pavlin je i ovaj put ostao dosljedan sebi, uz svoje prepoznatljive raskošne detalje, te besprijekorno izrađene haljine od slojeva tila, s kojima je ponovno fascinirao publiku. Moramo priznati kako je ovaj put to dodatno postigao glazbenom pratnjom na kraju svoje revije, kada se u publici Laube ustao i zapjevao muško-ženski zbor, te time zaključio još jednu jako uspješnu večer Schwarzkopf Cro À Portera.

Tekst: T.B.
Foto: Goran Matijašec 

više