Search

Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa

''Zadovoljna sam sa svime što sam do sada napravila.''


Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa (фото 1)

Nije novost kako je hrvatski model Valerija Šestić osvojila svjetsku modnu scenu. Samo za sezonu jesen/zima 2013./2014., Valerija je nosila revije Marca Jacobsa, Emporio Armani, Louis Vuitton, Matthew Williamson, Oscar de la Renta i Helmuta Langa, ali i snimila kampanje za neke od najvećih modnih kuća, kao što je primjerice Dolce&Gabbana. Nedavno smo je mogli vidjeti u kampanjama brendova kao što su H&M i Pull and Bear. Valerija je trenutno u Parizu gdje radi na novim projektima, ali samo za Büro 24/7 uhvatila je vremena i otkrila nam novosti o svojoj rastućoj i iznimno uspješnoj modnoj karijeri!

Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa (фото 2)

Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Emporio Armani, Mary Katrantzou, samo su neka od dizajnerskih imena čije si kolekcije nosila na Tjednima mode za jesen zimu 2013./2014. Kako si zadovoljna sa sezonom? Koje trenutke bi izdvojila kao najdraže?

Zadovoljna sam sa svime što sam do sada napravila. Svaka sezona, odnosno, modni tjedni iznova su za mene veliki izazov i zadovoljstvo s puno lijepih i interesantnih trenutaka. Najljepši trenutak je bio taj kada sam se u prošloj sezoni, nakon tjedna mode u Milanu, morala vratiti u Švicarsku zbog školskih obaveza, a par dana kasnije sam ekskluzivno bukirana za reviju Louis Vuitton u Parizu.

 Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa (фото 3)

Matthew Williamson, Oscar de la Renta

Kako si se osjećala kada su te, primjerice, odabrali za reviju Marca Jacobsa. Gledaš li na to kao na posao ili te jako razveseli takva vijest?

Osjećala sam se fenomenalno. Naravno da je velika radost nositi reviju za jednog takvog dizajnera, a baš to i čini moj posao tako zanimljivim, jer je ono što radim za mene ujedno veliko zadovoljstvo i čast.

Jesi li ga imala priliku upoznati?

Da, jesam. Upoznala sam ga u New Yorku na castingu za njegovu reviju. Na reviji Louis Vuitton u Parizu, ove godine, sam ga ponovno srela i s njim porazgovarala.

Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa (фото 4)

Helmut Lang, Marc Jacobs

Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa (фото 5)

Louis Vuitton, Philipp Plein

Nedavno je hrvatske medije preplavila vijest kako si snimila kampanje za poznate brendove Pull and Bear i H&M. Kako je bilo na snimanjima?

Snimanje na Kanarskim otocima za Pull and Bear je bilo jedno lijepo iskustvo. Kada sam odletjela tamo iz hladne Švicarske, dočekali su me skoro ljetni uvjeti. Snimanje kampanje je uvijek intenzivno i puno se radi, od jutra do mraka, ali uvijek gledam kako iskoristiti svaku slobodnu minutu, da što više stvari vidim i više toga upoznam na novim destinacijama. Kampanju za H&M snimali smo u Los Angelesu i trajala je tri dana. Bilo je to jedno predivno iskustvo... Posebno me impresionirao dio kampanje koji je sniman u pustinji u Kaliforniji. Suradnja je bila tako dobra i valjda sam se klijentu toliko svidjela, da me mjesec dana kasnije bukirao za ponovno snimanje u Meksiku. 

Prvu ponudu za modeling dobila si dok si imala 13 godina, a nakon susreta s Tihanom Harapin Zalepugin, tvoje prve fotografije odmah su osvojile Milano, Pariz i New York. Kakva su ti bila prva iskustva u inozemstvu? Pamtiš li ih kao lijepa ili stresna?

Sva moja dosadašnja iskustva, od samog početka karijere, bila su izuzetno lijepa i pozitivna. Naravno da je bilo i stresnih momenata, jer je moj sam početak bio upravo na Tjednu modu u New Yorku i tu sam imala mnogo posla! Danas kada o tome razmišljam, naprosto ne mogu vjerovati kako se sve tako brzo odigralo i krenulo u pravom smjeru. Glavnu i odlučujuću ulogu je odigrala moja mama, jer ima veliko iskustvo i ona je pazila da se ne zadržavam na malim i nebitnim mjestima te da dođem u prave ruke. Jako sam sretna i zahvalna mojim roditeljima, koji su mi sve ovo omogućili i koji me dan danas podržavaju i čvrsto stoje uz mene.

Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa (фото 6)

Koja je tvoja trenutna rezidencija? Gdje najviše voliš provoditi svoje slobodno vrijeme?

Trenutna rezidencija je Bern, Švicarska, odakle letim za poslove. U Bernu idem u privatnu školu, koja mi omogućava da uskladim školu s mojim poslom. Naravno da najviše volim provoditi svoje slobodno vrijeme u krugu mojih najdražih u Švicarskoj, ali također volim puno putovati i u svijetu se osjećam kao doma. Smatram da je to jako bitno jer taj svijet mi je potreban za posao! Ljeto najviše volim provoditi na hrvatskoj obali.

U tvojoj karijeri važna je i uloga tvoje mame, naime ona ima iskustvo u modelingu. Koliko ti znače njezini savjeti?

Veliko mamino iskustvo u modelingu i njeni savjeti u svakom pogledu mi znače jako puno, daju mi veliku sigurnost. Privilegirana sam i zahvalna da je od samoga početka karijere uvijek bila uz mene. Ona me naučila hodanju, pravilnom držanju i ispravnom pristupu poslu.

Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa (фото 7)

Družiš li se s hrvatskim modelima koji imaju svjetsku karijeru, ako da s kime, i daju li ti i one možda koje savjete po pitanju modelinga? Možeš li nam otkriti neki?

Na modnim tjednima često se viđam i provodim vrijeme s Kristinom Šalinović. Jedan savjet koji mi je Kristina dala je taj da ostanem svoja.

Osoba koja te najviše fascinirala do sada u tvojoj modnoj karijeri?

Upoznala sam mnogo interesantnih, kreativnih osoba koje su me fascinirale - svaka na svoj način - i zato mi teško pada posebno nekoga izdvojiti.

Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa (фото 8)

S kime bi voljela raditi u budućnosti (poznatim fotografom ili dizajnerom)?

Želja mi je raditi sa fotografom Stevenom Meiselom.

Najdraža revija koju si nosila i zašto baš ona?

Louis Vuitton (Pariz, 2013.) - zato što je bila "Exclusive world wide".

Uživaš li više u snimanjima ili revijama?

Volim raditi oboje!

Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa (фото 9)

Kojim svjetskim modelima se diviš ili su ti uzori?

Divim se Natashi Poly koja je već tako dugo u tom poslu i koju sam upoznala kao izuzetno dragu i simpatičnu osobu. Zajedno smo nosile reviju za Dolce&Gabbana.

Tvoj omiljeni modni dizajner?

Imam ih puno, jer smatram da puno njih ima posebne kvalitete i svaki me na svoj način oduševljava.

Možeš li nam otkriti neku buduću suradnju kojoj se jako veseliš?

Reći ću samo to da trenutačno imam više opcija. Momentalno se nalazim i radim u Parizu. Ali otkriti ću vam to da sam prije dva tjedna radila u Londonu za Topshop i da sam prije desetak dana odradila kampanju u Milanu za talijanski brend "Fornarina".

Valerija Šestić: hrvatski model koji je osvojio Marca Jacobsa (фото 10)

Razgovarala: Tina Bačić
Foto: Talia Model 

Leave a comment

više