Search

Ekskluzivno za Büro 24/7: Nenad Sovilj

Ekskluzivno za Büro 24/7: Nenad Sovilj

Iris Androšević Pinjuh otkriva suradnju Nenada Sovilja s Institutom Parfumeur Flores!


Ljeto još nije stiglo u naš grad, a kiše, uz svježe dane i noći, već su postale svakodnevica. No, ipak se veselim kapima, ali ne kiše, već kolorističnim kapima smole i poludragog kamenja koje čine medaljon prepoznatljivog umjetnika Nenada Sovilja. Naime, limitirana kolekcija medaljona od tirkiza, koralja, lapisa, ahata, ametista i tigrovog oka već je u prodaji u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu.

Ekskluzivno za Büro 24/7: Nenad Sovilj (фото 1)

Svojim očima i okom svoje kamere tu kolaboraciju vrhunskih brendova imala sam čast prva snimiti upravo za vas 'Büroovce'. Ovih dana u Floresu će biti postavljena nova Sovilj kolekcija koju nestrpljivo iščekujemo, a 17. lipnja proslavit ćemo i 8 godina brenda. Nenadu je, kako mi je rekao, lipanj mjesec od izuzetne važnosti, to je mjesec kada je rođen on, kada je rođen njegov brend Sovilj, te mjesec kada je otvorio svoj prvi Sovilj concept jewellery store u Hvaru.

Ekskluzivno za Büro 24/7: Nenad Sovilj (фото 2)

Upravo ga je Hvar inspirirao da dašak svog oduševljenja podijeli i sa svojom zagrebačkom vjernom klijentelom i omogući nam da ovo ljeto ulaskom u Institut Parfumeur Flores ostavimo vreli asfalt barem nakratko, "uronimo" u prelijepu niche parfumeriju koja za ovu priliku nudi paletu svojih mirisa inspiriranih otocima, te se prepustimo miomirisima mediterana, agruma, začinskog bilja, lavande i osvježimo se jednim od omiljenih Nenadovih pića iz posebnog Sovilj menija u Flores caffeu Instituta. Uz Aperol spritz i Nenadovu tortu od mrkve i đumbira, upravo su nastali i ovi moji redovi gdje mi je Nenad u opuštenoj atmosferi za vas odgovorio i na par intimnijih pitanja.

Ekskluzivno za Büro 24/7: Nenad Sovilj (фото 3)

Nenade, koja je povijest  ljubavi između Instituta Parfumeur Flores i tebe?

Povijesti ne bi bilo bez ljubavi, a našu je obilježilo puno smijeha, zabave i razgovora. Torta od trešanja, neki bitni datumi, more, Baška, Hvar, juha od luka i skarabeji iz Pirovca. Mirisna sjećanja na Lorenzo Villoresi parfeme, zajedničko sađenje mente... i Pariz. Senzibiliziraju nas slična estetika i kriteriji. Kad smo zajedno smo sretni!

Kao što znaš Büro247.hr ti je stalno za petama i pratimo tvoj rad, a što ti misliš o nama?

Kad si lani došla s tim svojim aparatom i krenula škljocati, klikati, iznositi mi stvari iz dućana, slagati, preslagivati, ispitivati... i to sve usred špice sezone, moram priznati da mi nije bilo svejedno (smijeh). A onda smo krenuli razgovarati, dogovarati se, razumijevati se... i iz toga je ispala jedna od najljepših i najintimnijih priča o meni! Sad evo opet pričam stvari koje nisam nikom drugom... To je za mene Büro!

Ekskluzivno za Büro 24/7: Nenad Sovilj (фото 4)

Zašto si odabrao Hvar za svoju bazu i prvi Sovilj concept jewellery store, tu si ipak većinu godine?

Godinama mi se ideja Hvar motala po glavi... Nekako bi uvijek došla u proljeće i svake se godine izgubila do kraja ljeta, dok se lani nije sve napokon poklopilo. Sad ne mogu niti zamisliti da sam bilo gdje drugo otvorio svoj prvi dućan. Hvar je zaista naš najljepši otok i ima tu neku posebnu energiju koja vas jednostavno zavede! 

Kakva ti je otočka svakodnevica?

Budući da radim po noći, budim se dosta kasno. Kava i cigareta u mom vrtu (jedva čekam da dođeš na čašu vina), a onda u dućan... Stalno imam nekog posla tamo. Posebno što sad otvaram drugi dućan u sklopu hotela Adriana. Kad nekom kažem da pola godine živim na Hvaru svi su odmah ljubomorni, ali ja tamo stvarno radim 12 sati dnevno. Što je doduše lakše kad sve miriše na more...

Ekskluzivno za Büro 24/7: Nenad Sovilj (фото 5)

Imaš li neko iznenađenje za nas u sklopu Sovilj summer 01.-29. lipnja?  

Nakit, kao i mirise, biramo srcem. Oni nisu samo modni dodatak, već odražavaju naš ukus, osobni stav, karakter i osjećaje. Stoga je Sovilj Summer u Institut Parfumeur Flores zamišljen kao intimna priča, mirisne avanture Floresa inspirirale su limitiranu seriju medaljona koja će baš iz tog razloga biti izložena u Floresu. Posjetitelji će osjetiti mirise Hvara koji me inspiriraju i mojih najdražih parfema. Družiti ćemo se u prostoru Caffea uz prigodni meni, koji tijekom eventa uključuje moju tortu od mrkve, kao i meni najdraža pića po prigodnim cijenama. Osim limitirane serije medaljona, 7. lipnja ću predstaviti i kolekciju za ljeto 2013.

Naravno da smo pripremili i posebno iznenađenje za event, no kakvo bi ti bilo iznenađenje kada bih ti ga sad otkrio...

Ekskluzivno za Büro 24/7: Nenad Sovilj (фото 6)

Ekskluzivno za Büro 24/7: Nenad Sovilj (фото 7)

Nenade, sretan rođendan tebi i tvom brendu, puno zdravlja, sreće i uspjeha ti želim uz cijelu redakciju Büro 24/7 Hrvatska! 

Hvala!

Ekskluzivno za Büro 24/7: Nenad Sovilj (фото 8)

Tekst: Iris Androšević Pinjuh

Leave a comment

više