Search

Najbolje od Tjedna muške mode u Parizu II. dio

Najbolje od Tjedna muške mode u Parizu II. dio

Louis Vuitton, Dries Van Noten, Alexander Wang


Tjedan muške mode u Parizu nastavlja se svojim tijekom. Donosimo vam najbolje kolekcije proteklog dana, a to su Louis Vuitton, Dries Van Noten, Alexander Wang.

Louis Vuitton

Kolekcija Louis Vuitton za proljeće/ljeto posvećena je Sjevernoj Americi, njenim Ivy League koledžima, hipijima, rendžerima i filmskim zvijezdama. Revija je počela kariranim odijelima i maramama oko vrata, kao kod kauboja na Divljem Zapadu. Nastavio se kožnim jaknama i raskopčanim džemperima te raskošnim komadima: jaknama koje su ručno ukrašene u Japanu, svilenim 'bomber' jaknama i skupocjenim jaknama od krokodilske kože. Uz sve to, kreacije su iznimno kvalitetne i funkcionalne - jakne imaju dvije strane i mogu se okretati na bilo koju, a kožni ruksaci mogu funkcionirati i kao ručne torbe.

Dries Van Noten

Još jednom se Dries Van Noten okrenuo tematici cvijeća. Njihovo korištenje u ženskoj kolekciji proljeće/ljeto 2013. bilo je uspješno, te ga je odlučio ponoviti. Sada se usredotočio samo na cvijeće kojim je ukrasio crnu podlogu hlača, kaputa i košulja. Ideju za koncept je dobio kada je pripremao svoju retrospektivnu izložbu i razgledavao arhive Muzeja dekorativne umjetnosti u Parizu te pronašao savršeni cvjetni print. Kao i sve kolekcije Driesa Van Notena, i ova će zasigurno biti uspješna. Nositi će je muškarci sa stilom koji nemaju strah od eksperimenta s uzorcima.

Alexander Wang

U kolekciji Alexander Wang, kao i uvijek, sve je jasno i jednostavno. Sportske majice, hlače i košulje crne boje i ravnih, jednostavnih krojeva. Kolekcija je kao stvorena za snažne i samopouzdane muškarce, koji vole sport, a prema modi imaju ležeran odnos bez zaluđenosti. Primjerice, perforiranu kariranu košulju, bermude, tenisice i kožnu šiltericu mogli bi ste vidjeti na bilo kojem muškarcu u bilo kojem gradu svijeta.

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više