Search

Počeo Tjedan visoke mode u Parizu

Počeo Tjedan visoke mode u Parizu

Revija Atelier Versace jesen/zima 2013./2014.


"Donatella Versace neizmjerno vjeruje u glamur", tako je napisao portal WWD u svojoj recenziji revije Atelier Versace za jesen/zimu 2013./2014. I bili su u pravu, jer modna kuća Versace već 35 godina utjelovljuje istinski talijanski glamur, a Donatella Versace to potvrđuje svakom svojom kolekcijom.

Jučer je revija Atelier Versace otvorila Tjedan visoke mode u Parizu i to s velikom pompom. U backstageu je Donatella izjavila kako se želi vratiti korijenima glamura - crno-bijelim fotografijama Man Raya i nijemom filmu gdje je sve bilo idealno, od frizure, make-upa i photosessiona. "Idealni glamur" je na pistu donio jedan od najslavnijih supermodela 90-ih Naomi Campbell koja je reviju otvorila u crnoj mini-haljini s prorezima i čipkastom korzetu. Slijedile su haljine s mnoštvom šljokica i golim ramenima, jakne i haljine od krokodilske kože, remenje s velikim kopčama, jakne na golo tijelo i masivni nakit - naušnice od briljanata, narukvice s privjescima u obliku meduza i teške narukvice.

Počeo Tjedan visoke mode u Parizu (фото 1)

Nakon niza pripijenih dugih haljina s ušivenim šljokicama, biserima, čipkom i dragim kamenjem, na pisti se opet pojavila ona, "žena-pantera" u kupaćem kostimu koji mnogo otkriva, 'bomber' jakni sa šljokicama i salonkama na visoku petu.

"Prošetala je pistom kako nitko drugi ne može", napisala je urednica Style.com Nicole Phelps. Bio je to povijesni trenutak - Naomi se prvi puta pojavila na reviji Versace 1997. godine kada je tragično poginuo Gianni Versace.

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više