Search

5 osnovnih stvari koje trebate znati o ovogodišnjoj Met Gali

5 osnovnih stvari koje trebate znati o ovogodišnjoj Met Gali

Tko, što, zašto i kako?

Tekst: A.P.

Image: Getty/Guliver

Prvi ponedjeljak u svibnju uvijek je rezerviran za ekskluzivnu večer Anne Wintour koja je uspjela napraviti event nad eventima što se tiče ekskluzivnosti i liste gostiju. Novinari društvenih kronika nazivaju Met Galu "Mean Girls" događanjem što je naravno referenca na mega popularnu tinejdžersku komediju s Lindsay Lohan o zlim djevojkama iz srednje škole i svim podvalama koje si međusobno rade. Događanje nikad nije lišeno tračeva koji se ispod glasa prenose nakon partyja. Sve ostaje na traču jer medijima je, osim Voguea, ulaz zabranjen, a zabranjeno je korištenje telefona i društvenih mreža, naravno ako želite dobiti pozivnicu i sljedeće godine. Najveći skandal koji vežemo uz Met Galu je onaj nemili obračun u liftu kada je Solange Knowles pošteno nalupala Jay Z-a, ali i fotografiju iz ženskog toaleta na kojoj hrpa poznatih modela i glumica (uključujući Bellu Hadid i Dakotu Johnson) puše cigarete. Iako su bile u teškom prekršaju zbog kojeg bi neke manje poznate osobe izletjele s liste, Wintour ih je opet pozvala na događanje te ćemo ih u ponedjeljak vjerojatno vidjeti ruku pod ruku s nekim od dizajnera. Došlo je do promjena unutar Met Gale te su neke kuće odlučile povući velikodušna gostoprimstva. Calvin Klein i Ralph Lauren su u financijskim problemima i ove sezone nisu kupili stolove. Samim tim mala je vjerojatnost da ćemo na crvenom tepihu vidjeti njihove kreacije.

Ususret ovim modnim Oscarima donosimo ključne stvari koje trebate znati o ovogodišnjoj Met Gali.

Tema Met Gale 2019.

Tema je Camp Notes on Fashion koja je inspirirana esejom Susan Sontag iz 1964. godine "Notes on Camp" a u kojem između ostalog stoji: "Camp je estetski prikaz svijeta. Predstavlja pobjedu stila nad sadržajem, estetike nad moralnošću, ironije nad tragedijom". Ukratko sutra očekujte pretjerivanje svake vrste i ne tražite zrno elegancije u ničemu.

Koliko košta ulaz?

Ulaznice kao takve naravno ne postoje, ali ako se uspijete progurati na tu listu običan ulaz će vas koštati 35 tisuća dolara, dok stolovi koje obično kupuju kuće i sponzori poput Applea, koštaju između 200 i 300 tisuća dolara.

Domaćini večeri

Uz Annu Wintour, kao domaćini večeri pojavit će se sveprisutna Lady Gaga, Serena Williams, Harry Styles i Alessandro Michelle

gaga met

Tko je na listi gostiju?

Vogue ne odaje listu pozvanih ni raspored sjedenja ali s obzirom na prošla događanja ne sumnjamo da će crveni tepih biti pun zvijezda s A liste. Vjerojatno ćemo vidjeti Cardi B, Nicki Minaj, Rihannu, sestre Hadid, cijeli niz mladih glumica, modela i naravno Kardashiana.

Čije haljine će vladati na crvenom tepihu?

Pretpostavljamo da će crvenim tepihom dominirati Gucci jer Micheleova estetika vjerno predstavlja camp novog doba, a i jedan je od domaćina večeri.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više