Search

9 brendova za one koji žale za erom Phoebe Philo u Celineu

9 brendova za one koji žale za erom Phoebe Philo u Celineu

Opcije za obožavateljice

Tekst: D.D.


Image: Buro247.ru,
Imaxtree

Otkako je u prosincu prošle godine objavljeno kako Phoebe Philo napušta poziciju kreativne direktorice francuske modne kuće Celine, modni svijet bruji o tome što će novi čovjek na čelu kuće Hedi Slimane učiniti s brendom. Jedva smo dočekali rujan i pariški Tjedan mode da vidimo što je taj genijalac smislio, ali je svojom revijom ostavio više razočaranih nego oduševljenih novim Celineom. Žene koje su obožavale komade koje je godinama kreirala Philo tako su se našle u potrazi za brendovima koji će nadomjestiti "stari" Celine. Stilski touch Philo iz Celina definitivno je netragom nestao, ali perfektno skrojeni i jednostavni komadi dostupni su i u drugim brendovima, a mi vam donosimo listu istih.

Joseph

Posljednjih nekoliko sezona kao najbolji nadomjestak Philo Celineu pokazao se britanski brend Joseph koje je 1972. godine osnovao Joseph Ettedgy, a prva je samostalna kolekcija ugledala svjetlo dana 1983. godine. Posljednjih 13 godina na kreativnom čelu kuće nalazila se Louise Trotter (koja je sada prešla u Lacoste), a u ponudi se nalaze i kožnate hlače, kaputi i jakne muškog kroja s naglašenim ramenima, karirane midi suknje, pa čak i ravne cipele obrubljene krznom - baš u maniri Phoebe Philo, koja je 2013. uspjela dokazati da i japanke s krznom mogu biti jako stylish. Novom kreativnom direktoricom ove modne marke imenovana je Susana Clayton, koja je u britansku kuću došla iz Givenchyja, a ona će na proljeće pokazati što je zamislila.

9 brendova za one koji žale za erom Phoebe Philo u Celineu (фото 1)

Ports 1961

Kreativna direktorica kanadskog brenda Natasha Chagal stvara praktične i funkcionalne komade u pomalo opuštenom stilu - savršene hlače na crtu, pletivo koje se može ukomponirati u poslovne kombinacije, haljine-košulje s printom i voluminozne jakne. Usput rečeno, upravo je ova kreativka bila jedna od glavnih na listi nasljednika Phoebe Philo, s kolegicom Ilarijom Icardi koja trenutno radi kao direktorica dizajna modne marke Victoria Beckham.

9 brendova za one koji žale za erom Phoebe Philo u Celineu (фото 2)

Giada i Gabriele Colangelo

U srcu estetike brenda Giada, osnovanog prije 17 godina od strane Rosanne Daolio, a danas vođenog od finalista nagrade LVMH Gabrielea Colangela, nalazi se elegancija s dozom senzualnosti, a njihove bezvremenske modele odlikuje prigušena paleta boja i pročišćena silueta. Dizajnerski tim brenda Giada svoju idealnu klijenticu opisuje kao samostalnu ženu s jasno izgrađenim stavovima i izgledom, a to zvuči jako slično dosadašnjoj Celineovoj klijenteli. Pažnju treba posvetiti i vlastitom brendu kreativnog direktora koji nosi njegovo ime - Gabriele Colangelo. Za oba brenda dizajner stvara jakne, velike torbe i plisirane suknje, ali dok se za vlastiti brend odlučuje za jarke boje i printeve, u Giadi ostaje vjeran paleti boja koja se kreće od boje kreme i blijedožute do tamnoplave i boje crvenog vina.

9 brendova za one koji žale za erom Phoebe Philo u Celineu (фото 3)

Lemaire

Francuski dizajner Christophe Lemaire tijekom svoje je karijere radio u Lacosteu i Hermèsu, a sada je na čelu istraživačkog i razvojnog centra Uniqlo Paris, kreira fantastične kolekcije za liniju U japanskog brenda Uniqlo te se bavi vlastitim brendom Lemaire. U sklopu svog brenda kreira modele koje odišu bezvremenošću - drapirane haljine i bluze, jakne i kapute inspirirane muškim ormarom, majice bazirane na radničkoj odjeći i široke hlače. S jednakim žarom i vizijom kreira i mušku liniju svojeg brenda, barem sudeći prema lookbooku za proljeće/ljeto 2019., a i te komade mogu nositi i žene.

9 brendova za one koji žale za erom Phoebe Philo u Celineu (фото 4)

The Row  

Možda najpoznatiju modnu marku s ove liste prije 12 godina osnovale su sestre Mary-Kate i Ashley Olsen, koje su svoj modni put počele s kreiranje "savršenog bijelog t-shirta". A danas je njihov brend utjelovljenje basic luksuzne garderobe. Tijekom godina rada osvojile su i značajne nagrade CFDA (Američkog Vijeća modnih dizajnera) te su njihove kolekcije postale prepoznatljive što po bojama koje koriste - bijeloj, boji kreme, tamnosivoj i crnoj, što po kvalitetnim materijala i pomalo skulpturalnim krojevima, često nadahnutima radovima moderne umjetnosti.

9 brendova za one koji žale za erom Phoebe Philo u Celineu (фото 5)

Aleksandre Akhalkatsishvili  

Gruzijski dizajner radi za brend Matériel, osnovan 1949. godine te paralelno kreira za modnu marku koja nosi njegovo ime. U kolekciji za sezonu jesen/zima primjetan je utjecaj 80-ih godina prošlog stoljeća, kao i nadahnuće estetikom Celine i modelima dizajnera Jonathana Andersona. Gruzijac perfektno kombinira različite materijale, a to je pokazao i u kolekciji za Matériel u kojoj je kombinirao prozirne bluze od šifona s oversized odijelima, kožnatim hlačama i širokim remenjem s velikom kopčom.

9 brendova za one koji žale za erom Phoebe Philo u Celineu (фото 6)

Tibi

Američki brend Tibi, iza kojeg stoji Amy Smilovitz možda je najlogičnija alternativa Celineu, ali gledajući posljednje kolekcije, vidljivo je da se estetika tog brenda pomalo počela odmicati od one francuske kuće. U isto vrijeme, Smilovitz je obožavateljica jarkih boja koje koristi za haljine, odijela i voluminozne pulovere, a prigušenije verzije istih kombinira s kaputima i suknjama neutralnih nijansi.

9 brendova za one koji žale za erom Phoebe Philo u Celineu (фото 7)

Christopher Esber

Australski je dizajner modnu marku pod vlastitim imenom osnovao prije osam godina, a počeo je s malom kolekcijom odjeće iz koje je svaki komad bio dostupan u samo jednom primjerku. Njegove današnje modele krasi kompleksa siluete te neočekivani nabori i rezovi na odjeći. Iako je asortiman i dalje u smanjenom obujmu, unutar njegovih kolekcija sada se mogu pronaći maxi haljine, suknje koje se mogu nositi na više načina, udobne jakne i kapute, kao i pletivo i svilene haljine s dodatkom delikatne čipke koje neodoljivo podsjećaju na kombinacije kuće Celine u kolekciji od prije dvije godine.

9 brendova za one koji žale za erom Phoebe Philo u Celineu (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više