Search

Büro 24/7 intervju: Anna Dello Russo

Büro 24/7 intervju: Anna Dello Russo

„Dobar ukus je izmišljotina. Ja sam za pretjerivanje!“


Za manje od dva tjedna, točnije, u četvrtak 4. listopada, u H&M dućane diljem svijeta u prodaju dolazi capsule kolekcija modnih dodataka s potpisom Anne Dello Russo. Ne moramo niti spomenuti kako je očekujemo s velikim nestrpljenjem. U novoj se kolekciji švedskog brenda osjeća Annin autorski stil: sve vrvi zlatom, ukrasnim kamenjem, crnom kožom, cirkonima i šarenim perjem. Ili kraće, upadljivost i ekstravagancija. Anna nam je odgovorila na nekoliko pitanja!

Anna, što vi smatrate dobrim modnim ukusom?

Iskreno govoreći, dobar ukus je izmišljotina. Ja sam za pretjerivanje! Mislim da je to najbolji način da uspijete u svijetu mode. 

Zato ste se odlučili na ovakav provokativan i upadljiv izgled?

Moj je stil samo odraz moje osobnosti. On pokazuje kakva sam ja ustvari. Uvijek sam bila vrlo samouvjerena i otvorena, pa tako i po pitanju odijevanja.

annadellorussointervju

Nedavno ste predstavili svoju capsule kolekciju za H&M. Jeste li prije nosili odjeću nezavisnih brendova?

Moja je odjeća poput članaka koji se pišu o meni. Moraju se percipirati upravo na taj način. Moj rad za Vogue je fantazija. Iz tog sam razloga za snimanja počela nositi dizajnersku odjeću. Mislim da H&M dizajnira sjajne kolekcije za svaki dan.

Recite nam nešto o vašem radnom danu. Kako se odmarate nakon napornog dana?

Moj dan počinje vrlo rano odlaskom na bazen ili jogu, a kasnije postaje vrlo intenzivan. Rad je uvijek drugačiji, sve ovisi o sezoni. Tijekom Tjedna mode to su revije po cijele dane, a kasnije, moguće, i neke poslovne večere. Kada sam u Milanu snimam za Vogue. Moj posao u japanskom Vogueu traži i mnogo odgovornosti. Iskreno, to vam je težak rad s vrlo malo glamura. 

Danas ste za mnoge ikona stila. Tko je za vas ikona stila?

Obožavam neustrašive žene. Takva je bila i nedavno preminula Anna Piaggi. Anna mi je bila i dobra prijateljica. Nedostajat će mi.

annadellorussointervju

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više