Search

Simona Antonović u timu Pat McGrath

Simona Antonović u timu Pat McGrath

Poznata hrvatska vizažistica za revije kuća Louis Vuitton, Givenchy i John Galliano


Jedna od najpoznatijih hrvatskih vizažistica, Simona Antonović, već treću sezonu zaredom sudjeluje na Tjednu mode u Parizu, kreirajući make-up u timu Pat McGrath za svjetske modne kuće. Sve je počelo prije dvije godine kada je Simona radila na make-up prezentaciji Welle, nove kolekcije koju je radio Wellin kreativni direktor Eugene Souleiman, svjetski frizerski superstar. Glavna organizatorica preporučila ju je Pat McGrath, nakon čega je pozvana na Tjedan mode u Parizu.

Simona Antonović u timu Pat McGrath (фото 1)

Ove sezone Simona je radila na jednoj od najspektakularnijih revija - Louis Vuittonu, te na revijama kuća John Galliano i Givenchy, za koju je radila i pretprošle sezone kada je bila dio tima i za Lanvin. Givenchy reviju tada su nosili svjetski poznati top modeli – Gisele Bundchen, Karolina Kurkova, Natasha Poly, Erin Wasson, Natalija Vodjanova, Freja Beha Erichsen, Daphne Groeneveld, Stella Tennant te Miranda Kerr. Simona nam je ukratko opisala kako izgleda priprema u backstageu najpoznatijih modnih dizajnera na pariškom Tjednu mode i suradnja s najpoznatijom make-up artisticom na svijetu, Pat McGrath.

 Simona Antonović u timu Pat McGrath (фото 2)

Na revijama koje je do sada šminkala znalo je biti i do pedesetak modela zbog čega tim make-up artista dolazi 4 do 6 sati prije samog početka revije. Ulaskom u backstage, jedna od osobnih asistentica Pat McGrath raspoređuje make-up artiste za radne stolove. Nakon toga slijedi proba šminke, jedan od make-up artista šminka i paralelno objašnjava što radi i koje proizvode koristi, jer svi modeli moraju biti identično našminkani. Svi članovi tima su vrhunski make-up artisti koje Pat McGrath stalno pregledava i kontrolira. Bez obzira na savršenu organiziranost revija i besprijekornu pripremu, događa se da modeli kasne s prijašnjih revija, kada je priprema u kraćem vremenskom roku ključna, zato se u uobičajeno vrijeme za šminkanje modela koje traje satima istovremeno radi i frizura. Ukoliko se rade dvije revije u istom danu dio tima organiziranim prijevozom odlazi na drugu lokaciju.

Simona Antonović u timu Pat McGrath (фото 3)

Make-up za kuću John Galliano bio je inspiriran punkom - nježan smokey eyes sve do obrva u tamno smeđoj boji, bijeli eyeliner na gornjem kapku i crna olovka na donjem kapku. Make-up za Givenchy bio je nježno grafički, na gornjem kapku je bojom sjenila malo tamnijoj od boje kože osjenčan kapak u mačkasti oblik. Make up za Louis Vuitton inspiriran je šezdesetima. Oko je obrubljeno crnim eyelinerom, unutarnja linija donjeg kapka osvježena je bež olovkom, a gornji kapak je “otežan” glossy narančastim sjenilom.

Čestitamo Simoni u stvaranju nečeg toliko velikog, predivnog i čarobnog!

Tekst: T.B.
Foto: Privatni album 

Leave a comment

više