Search

Cro A Porter preview: Soel by Sonja Lamut

Cro A Porter preview: Soel by Sonja Lamut

Tregerice, perle i volumen u novoj kolekciji Sonje Lamut

Nakon pozivnice za Cro a Porter, Sonja Lamut svojom je drugom kolekcijom osvojila mnoge! Blogerska scena nije se odvajala od njezinih sivih bodija s mašnom, a zlatna maxi haljina i peplum modeli preplavili su mnoge modne stranice. Sada Sonja predstavlja svoju treću kolekciju za koju nam je otkrila kako se htjela odmaknuti od trenda i očistiti modele od svega što odvlači pažnju. Nismo mogli odoljeti nego posjetiti ju u njezinom novom atelieru kako bi razgledali komade za sezonu jesen/zima 2012./2013.

Sonja Lamut

Tvoja prošla kolekcija na Cro A Porteru bila je pun pogodak i osvojila je velik broj it cura na modnoj sceni! Što ćeš nam predstaviti za jesen/zimu 2012./2013?

Ove sezone nadahnula me mirnoća i spokojnost, osobito ona koju osjećam u blizini vode, tako da sam kolekciju prvenstveno povezala s kapima – ne mogu opisati zašto, jednostavno su me obuzele te kapi nakon što sam duže vrijeme razmišljala o njima. Zato sam se odlučila poigrati upravo s perlama koje sam ipak nekako odlučila dovesti u red.

Što misliš da je glavni razlog uspjeha tvoje proljetne kolekcije?

Mislim da sam pogodila s peplum modelima, ali eto zato sam modele za jesen odlučila očistiti od svega, od bilo kakvih dodataka makar mi je i dalje peplum jako drag. Htjela sam igrati na neku drugu kartu i napraviti nešto novo. Zapravo, jako volim jednostavne krojeve, da mogu svaki kroj očistila bi od šavova!

Sonja Lamut

I ovaj put imaš puno širokih i pomalo 'volumen modela', zašto su ti baš oni zanimljivi?

Oduvijek sam ih voljela - taj prostor između tijela i robe. Moram priznati da ih i sama rado nosim upravo zbog toga, osobito zimi kada obožavam slojevitost. Oni dopuštaju slojevitost za koju mislim da ju puno cura voli, osobito hladnijih dana.

Sonja Lamut

Tvoj dizajn prvenstveno je izrazito nosiv...

Nikada nisam bila tip za večernje haljine, za sada volim kreirati baš nosivu modu za svaki dan! Naravno, tu je uvijek i nekoliko modela koji se mogu obući za večernje i svečanije prigode. U slučaju ove kolekcije odlučila sam se za još više casual komade u jesenskim tonovima - bordo, sivoj, tamnoplavoj i prljavo bijeloj boji.

Surađuješ li i ovaj put po pitanju stylinga s nekom od dizajnerica nakita ili torbi kao na prošloj reviji?

Na početku sam imala ideju raditi nešto slično, međutim, kako sam odlučila raditi s perlama, a osim prozirnih koristila sam i one u bojama, ipak mislim da one daju dovoljan 'touch' cijeloj priči.

Sonja Lamut

Pratiš li trendove na svjetskoj modnoj sceni i inspirira li te rad poznatih dizajnerskih imena?

Pratim trendove općenito, ali prije nego krenem kreirati volim se odmaknuti od svega viđenog tako da uvijek uzmem jedan vremenski period koji me odvoji od svega. Volim rad Marca Jacobsa jer ga povezujem sa svojim početcima – kada sam se odlučila baviti dizajnom, njegov rad me nekako najviše potaknuo.

Kako si tek nedavno krenula s revijama vjerojatno uživaš u njima, koji ti je najdraži dio kada pripremaš reviju?

Volim te povratne informacije od publike, komentare koje čujem u backstageu i mislim da su revije prvenstveno dobre upravo zbog toga!

Sonja Lamut

Sonja Lamut

Sonja LamutSonja Lamut

Razgovarala: Tina Bačić
Foto: Jelena Balić 

više