Search

A što Olivier Rousteing kaže o svemu?

A što Olivier Rousteing kaže o svemu?

Büro 24/7 na konferenciji u New Yorku


Image: PR

Na konferenciji održanoj u New Yorku povodom svjetske premijere kolekcije koja se željno iščekuje imali smo prilike čuti i dojmove Oliviera Rousteinga

U razgovoru s modnom urednicom Voguea, Nicole Phelps, Olivier je izraženih emocija ispričao doživljaje slavne suradnje, od trenutka kada je saznao da je odabran kao H&M-ov gostujući dizajner, pa do trenutka predstavljanja modela na jučerašnjoj reviji.

r

"Naravno, kada te H&M pozove i pita hoćeš li biti dio njihove suradnje, pomisliš: 'O, Bože, to stvarno meni događa!' Deset godina prije ovoga bio sam dio Cavalli suradnje, bio sam asistent. Kada pomislim kako sam deset godina poslije opet ovdje s Balmainom, kao kreativni direktor, mislim da gradim čudesnu priču koju ćemo graditi zajedno. Osjećam kako je ovo ostvarenje sna!"

r

Na Olivierove riječi nadovezala se i kreativna direktorica H&M-a, Ann-Sofie Johannson: "Doista smo sretni što su Olivier i Balmain rekli 'da'. Također je zabavno imati suradnju koja je toliko različita od prošlogodišnje Wangove, koja je bila sportska i ulična. Sada imamo suprotno, glamuroznu i seksi kolekciju." Ova Balmainova suradnja za Oliviera je značila novu razinu, i stvaranje njegove Balmain vojske, posebno jer je linija povoljnija, kako je istaknuo, i samim time dostupna većem broju ljudi, različite dobi u različitim zemljama. Za dizajnera je to stvaranje jednog novog svemira, u kojem je utkana Balmainova DNA, kako je izjavio na presici.

y

Obostrano zadovoljstvo, i s Olivierove i Ann-Sofijine strane stvorilo je kolekciju koja je imala čak 44 ženska komada, a neki od njih kreativnoj direktorici zadali su nešto više brige: "Crno-bijela haljina koja je u cijelosti optočena biserima, na njoj ima čak 250 000 bisera!" Također, "požalila se" na Oliviera, čija je inspiracija bila neiscrpna, i htio je dizajnirati još više komada. Kroz smijeh mu je dobacila: "Ti voliš super kratko! Mi volimo kratko, ali ne baš toliko kratko! Možda centimetar duže. Također, imao si toliko dobrih ideja da je kolekcija mogla biti još veća..."

g

Olivier je kroz razgovor s Nicole naglasio kako je muška kolekcija toliko zanimljiva ženama, da je i žene nose, i to one različitih dobnih skupina. "Možda će roditelji koji kupuju sebi Balmain, također koji komad priuštiti i svojim dvadesetogodišnjim kćerima." Na kraju su ga novinari pitali koji je njemu osobno najdraži komad, a jedini logičan odgovor bio je – crna jakna od baršuna s perlicama koja je pravi statement. "Volim perlice jer su dio moje prve sezone za Balmain. Podsjeća me na puno toga. To je bilo prije više od četiri godine. Kada sam bio dijete u modnoj industriji!"

o

Uskoro je Olivier postao umoran, vjerojatno od previše uzbuđenja, te završio intervju, a uslijedila su pitanja novinara. Pitali su ga koji bi komad kolekcije svaka žena mogla imati u ormaru, bila trendseterica ili ne: "Mislim da je to ona crna jakna sa zlatnim gumbima. Možeš ju nositi kao haljinu, ili kao jaknu. Sad sam sretan što ju je Ann-Sofie učinila dužom verzijom haljine kakvu sam ja zamislio. Ona je doista ikonična, pravi Balmain. Crna je i jednostavna, ima šest zlatnih gumba. Ali mislim da je možete nositi i uz hlače, i uz čizme preko koljena, ali i uz suknju i T-shirt."

l

Daleko je Oliver Rousteing dogurao od dječarca čiji je prvi najdraži komad bila kožna jakna, iz H&M-a, naravno. Imao je 15 godina i nije si mogao priuštiti skupe stvari, a sada je konačno on taj koji može pomoći drugim mladim ljudima koji su se suočavali s istim problemima kao i on.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više