Search

Acne Studios proljeće/ljeto 2014.

Acne Studios proljeće/ljeto 2014.

Androgini konceptualizam

Tekst: BURO.

Image: Foto: Getty Images

Kolekcija brenda Acne Studios za nadolazeću sezonu ostavlja doista neobičan dojam. S jedne strane je očito da iza nje stoji tim velikog kreativnog potencijala, dok je s druge strane jasno kako nešto nedostaje.

Androgine i vrećaste siluete izgledaju svježe i suvremeno, ali s vremena na vrijeme djeluju grubo. Ipak, to je vrlo malena zamjerka - Acne Studios imaju golem broj poklonika i nema sumnje da će svaki iz njih iz ove kolekcije moći izabrati nešto prema vlastitom ukusu.

Acne Studios proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Acne Studios proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Posebno za njih kreativni direktor brenda, Johnny Johansson, pripremio je nekoliko potencijalnih hitova. Među njima je nekoliko komotnih košulja-haljina koje se savršeno slažu sa svakodnevnim, gradskim outfitima. Ili plavi sako od dvije vrste tkanina - s glatkom i reljefnom teksturom. Johansson ga nadopunjuje sjajnim hlačicama.

Acne Studios proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

S druge strane, sudbina golemih, bezličnih džempera nije toliko jasna - osim ako dizajner negdje ne skriva komercijalnije varijante. Dugački gotovo koliko i hlače, sve do gležnjeva, stvaraju doista čudne proporcije. Uopće, mnogo je pitanja oko proporcija u čitavoj kolekciji, ali - takva je bila umjetnička vizija dizajnera, i protiv toga se ne može prigovarati.

Usput budi rečeno, brend Acne Studios izdao bi sam sebe da se nije pozabavio i traperom. U sredini revije zazvučala je kratka traper-simfonija - nekoliko jakni, sakoa, hlača i haljina. Reviju je zatvorio sjajni dvodjelni vuneni kostim za kojim je posve opravdno pomamiti se. 

Acne Studios proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Acne Studios proljeće/ljeto 2014. (фото 5)

Acne Studios proljeće/ljeto 2014. (фото 6)

Acne Studios proljeće/ljeto 2014. (фото 7)

Acne Studios proljeće/ljeto 2014. (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više