Search

Alexander McQueen proljeće/ljeto 2014.

Alexander McQueen proljeće/ljeto 2014.

Vojnički couture

Tekst: BURO.


Pariz se ozbiljno oduševio afričkom temom. Kolekcija Alexander McQueen samo je potvrdila taj očit trend. Po pisti su vojnički ozbiljno stupale djevojke koje je Sarah Burton stilizirala u tribalnom stilu. Vojničko-etnički look bazira se na spoju crne, crvene i bijele boje koje se u afričkim plemenima često susreću. Printom i bojanim poljima bila je ukrašena i pista, a sličan uzorak mogao se vidjeti i na nekim komadima.

Bila je to kolekcija u kojoj je bio vidljiv potpis samog McQueena - na njega je podsjećala i perforirana koža i kacige na glavama, te žestoke grafičke siluete na tkaninama uz strogu formu.

Alexander McQueen proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Sredinom revije bio je prikazan crno-bijeli dio kolekcije, kombinacije neboja koje ulaze u obavezan program mnogih dizajnera sljedeće sezone. Kaput s psihodeličnim uzorkom u stilu op-arta i slična suknja s korzetom izgledali su vrlo suvremeno i predstavljali tipičan couture futurizam McQueena. Ali njega je najbolje utjelovila kratka haljina, umjetnički perforirane tkanine koja je izgledala poput plastike.

Alexander McQueen proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Prema kraju revije, ostalim bojama se pridružila i plava koja se s bijelom i crvenom stapala u lagani karirani uzorak. Što je također podsjećalo na Afriku. Publika je primijetila što u kolekciji nije bilo haljina do poda, Sarah Burton je odlučila ovoga puta ih izbaciti. Ali za njima nije bilo ni potrebe, ova tema je isključivala svaku romantiku.

Alexander McQueen proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Alexander McQueen proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Alexander McQueen proljeće/ljeto 2014. (фото 5)

Alexander McQueen proljeće/ljeto 2014. (фото 6)

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više