Search

Alexander Wang proljeće/ljeto 2014.

Alexander Wang proljeće/ljeto 2014.

Trijumfirale 1990-e

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru (Dunja Zakarova)

Alexander Wang proljeće/ljeto 2014. (фото 1)


Wang se kolekcijom oštroumno pozabavio koristeći bazične muške komade i transformirajući ih. Vrećaste majice više ne iznenađuju nikoga, ali Wang ih oblači naopako, reže ih i stvara nešto veselo i zabavno. Sakoi muškog kroja bili su broj preveliki, a klasične muške košulje obučene naopako odrezane do pupka ili pak dugačke kako bi funkcionirale poput haljina.

Alexander Wang proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Zanimljiv komad su bile muške bokserice s dugim košuljama, koje su se smjestile između kategorija pidžame i outfita za plažu. Trend 90-ih kada se rub bokserica morao nazirati ispod hlača, Wang je iskoristio uz minice na preklop ili uz široke hlače. Sve je to kombinirano s visokim kožnim rukavicama pastelnih boja i tako se stvorio stilistički kontrapunkt bez kojeg bi sve bilo jednolično. Istu su funkciju imale i cipele na visoku platformu.

Alexander Wang proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Kožni komadi s perforacijama inicijala dizajnera izgledali su vrlo efektno i spremno za fashion editorijale. A tamo će se zasigurno i pojaviti kroz par mjeseci. Wang se poigrao i printom te začinio pomalo dosadan dan na ovosezonskom Tjednu mode priuštivši nam ovu, prema mnogima, najbolju reviju do sada.

Alexander Wang proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Alexander Wang proljeće/ljeto 2014. (фото 5)

Tekst: Elena Stafeva

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više