Search

Balmain proljeće/ljeto 2014.

Balmain proljeće/ljeto 2014.

Osamdesete i rock 'n' roll

Tekst: BURO.


Što smo znali da možemo očekivati od Balmain kolekcije? Naravno, naglašena ramena u stilu osamdesetih i rock 'n' roll. Ne moramo ni spominjati kako je kreativni direktor kuće Olivier Rousteing opravdao sva očekivanja. Važan dio kolekcije bili su seksepilni kostimi i odijela jer su jasno citirali 80-e.

Očekivano je bilo i obilje crne kože, na mjestima čak i brušene. Upravo u tome je bio vidljiv rock 'n' roll bez kojeg je danas teško zamisliti imidž brenda. Ne možemo ga zamisliti ni bez spominjanja kombinezona svih boja i krojeva - kožnih, traper ili vunenih, svijetlih ili tamnih. Moć tih komada Rousteing naglašava metalnim gumbima ili patentnim zatvaračima.

Balmain proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Dio kolekcije namijenjen za večer dizajniran je u nježnim pastelnim bojama koji će, čini se, sljedeće sezone opet biti na vrhu popularnosti. No bez obzira na boje, kolekcija je sve samo ne nježna. Haljine s naglašenom linijom leđa ili s golim leđima, dugi uski rukavi i kaskade volana na suknji koje su poskakivale s modelima u hodu. Balmain je brend koji oduvijek stvara odjeću za snažne žene, brend koji ne poznaje kompromise i baš zbog toga ga volimo.

Balmain proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Balmain proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Balmain proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više