Search

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi s početka 2000-ih su vječna modna inspiracija

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi s početka 2000-ih su vječna modna inspiracija

Tekst: BURO.


J.Lo i Ben su svima na pameti i to nam uopće ne smeta. Potrebna nam je doza nostalgije - i osjećaj da nismo luzeri ako ovih dana razmišljamo o bivšim vezama - i zato sigurno nije slučajno što su nam baš sada na pameti poznati parovi iz iste epohe. Bilo da ih guglamo samo zbog stila ili neke opće životne nostalgije, vrijeme je da se podsjetimo onih koje smo najviše voljeli i zašto. A zatim i da od njih prepišemo poneki outfit.


Gwyneth Paltrow i Brad Pitt

O Gwyneth možemo svašta reći, ali da je bila zaštitno lice minimalističke estetike devedesetih, ne može joj se poreći kao (možda ultimativna) zasluga svijetu. Ona i Brad bili su zajedno od 1994. pa sve do 1997. godine kada je ona prešla na - hm - Bena Afflecka ali su kao modni dvojac ostali potpuno nenadmašeni do dana današnjeg. Pogotovo kada se uzme u obzir da je Brad bio poput neke vrste njenog stilskog klona. Najbolje stvari dolaze u paru, zar ne?

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi s početka 2000-ih su vječna modna inspiracija (фото 1)

cameron diaz i matt dillon

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi s početka 2000-ih su vječna modna inspiracija (фото 2)

Ova konkretna fotografija iz 1998. godine, s premijere filma "Svi su ludi za Mary", simbol je čitave jedne modne generacije. Njen crni tube top i Chloe hlače (dok je za brend još uvijek gradila Stella) postale su look koji je kopirala svaka druga djevojka. Baš kao i frizuru. Dillona je bilo malo teže nabaviti da vam bude oko ruke, ali ne znači da ga nismo željeli i tražili kopije.


vanessa paradis i johnny depp

Vanessa Paradis je bila modna ikona mnogo prije nego što je upoznala Deppa, a zajedno su postali onaj "uvrnuti holivudski par" koji igra isključivo u svom ritmu. Kako životnom tako i modnom. Mnogo prije nego što je to postala norma, Vanessa je nosila vintage komade kako privatno, tako i na crvenom tepihu poput ove bijele haute couture Chanel haljine na dodjeli Oscara. Njeno samopouzdanje nema granice što je čini apsolutnom ikonom.

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi s početka 2000-ih su vječna modna inspiracija (фото 3)

J.Lo i (tada) puff Daddy

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi s početka 2000-ih su vječna modna inspiracija (фото 4)

J.Lo i Puffy bili su u vezi u periodu kada se ona probila kao zvijezda, od 1999. to 2001. (dok je on još uvijek bio poznat kao Puff Daddy). U "onoj zelenoj haljini" J.Lo se pojavila upravo ruku pod ruku s njim na dodjeli Grammy nagrada, a zajedno su postali oličenje riječi ghetto fabulous 2000-ih. Bandane, kratki topovi i plitke traperice, uz neizbježno svjetlucanje sa svih strana. Bez ispričavanja.


leonardo dicaprio i Gisele Bündchen

Supermodel Gisele Bündchen i zvijezda filma "Titanik" Leonardo DiCaprio bili su par punih pet godina, od 2000. pa do 2005. i ne znamo je li ona razlog zašto se Leo više nikada nije pojavio s djevojkom koja nije manekenka i starija od 25 godina. Iako su fotke s crvenog tepiha na kojima ona nosi haljinu koju je dizajnirao John Galliano vjerojatno najpoznatije, posebno volimo njihov off duty stil, kao ovaj na slici (i Gisele s cigaretom).

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi s početka 2000-ih su vječna modna inspiracija (фото 5)

Kirsten Dunst i Jake Gyllenhaal

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi s početka 2000-ih su vječna modna inspiracija (фото 6)

U vrijeme kada su oboje tek postajali zvijezde, Kirsten i Jake bili su i it indie par. Upoznali su se preko njegove sestre Maggie 2002. i u vezi bili dvije godine, a zajedno su udomili i psa. Kada vas ponese nostalgija za slip vintage haljinama i estetikom ranih filmova Sofije Coppole, skrolajte kroz njihove fotke za inspiraciju.


Cameron diaz i jared leto

Da, nije greška, Cameron je na našoj listi dva puta (a mogla bi biti i treći zbog svoje veze s Timberlakeom ali ona je ipak došla kasnije). Ovog puta govorimo o vezi s Jaredom Letom, s kojim je bila od 1999. pa do 2003. godine. On, doduše, još uvijek u to vrijeme nije razvio stil po kojem ga danas prepoznajemo, ali možda nam se čak i više sviđa u ovom retro izdanju.

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi s početka 2000-ih su vječna modna inspiracija (фото 7)

dita von teese i marilyn manson

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi s početka 2000-ih su vječna modna inspiracija (фото 8)

Marilyn i Dita počeli su se viđati 2001. Vjenčali su se 2006. prvo u Los Angelesu, a zatim i na ceremoniji u zamku u Irskoj koju je vodio avangardi režiser Alejandro Jodorowsky, a fotografirao američki Vogue. U to vrijeme Marilyn je izjavio kako njih dvoje "jedan kod drugog vole one stvari koje bi drugi kod njih mrzili". Ipak, Dita je zatražila razvod iste godine, a nama su ostale legendarne fotografije.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više