Search

Bondove djevojke kao modne ikone

Bondove djevojke kao modne ikone

Moda i dozvola za ubojstvo


Image: Arhiva,
promo

Bez njih filmovi o slavnom tajnom agentu vjerojatno ne bi ni imali smisla, a ove ljepotice i glumačke zvijezde dio su i modno-filmske povijesti

Pod redateljskom palicom Sama Mendesa, uz naslovnu pjesmu Sama Smitha, četvrtu izvedbu Daniela Craiga, i 24. izvedbu pod nazivom "Spectre", ovaj James Bond predodređen je za velik komercijalni uspjeh. Naravno, dobar dio uspjeha uvijek zaslužuju i Bondove ljepotice, koje su u ovom nastavku prekrasna diva Monica Bellucci i trendseterica Lea Seydoux. Klasici sklona Monica na nedavnoj londonskoj premiji filma pojavila se u baršunastoj haljini izrezanih leđa s potpisom Ralpha & Russa, u kojoj je njezina bezvremenska ljepota došla do izražaja.

bond

Kao potpuna suprotnost predivnoj Talijanki našla se mlada zvijezda Lea Seydoux, koja je u svjetlucavoj Pradinoj haljini dokazala kako je jedna od najbolje odjevenih glumica današnjice. Spoj klasike i mladenačke odvažnosti izrastao je u uspješan filmski spoj, a s nestrpljenjem se mogu očekivati i njihova kostimografija u novom Bondu. Ove dvije dive s nostalgijom nam vraćaju sjećanje na Bondove djevojke koje su svojim stilom i karakterom postale ikone kinematografije kroz filmsku povijest.

bond

Tko bi mogao zaboraviti Ursulu Andress i njezin bijeli bikini, kada se u ulozi Honey Rider pojavila u prvom nastavku kultnog filma? Ursula je svojim pojavljivanjem u filmu prerasla u pravu modnu ikonu, odijevajući se u raskošne haljine, često s uzorkom leoparda, a njezina pepeljasto plava kosa postala je sinonim za lijepu frizuru.

bond

Nastavak "Goldfingera" obilježio je lik Pussy Galore, koju je utjelovila ljepotica Honor Blackman. Filmska negativka, odlična pilotkinja i trapezistica u gotovo svim scenama filma koketirala je s muškom odjećom. Tregeri na hlačama i metalizirane košulje suprotnosti su koje je Pussy uspješno spajala, baš kao i vječno poigravanje s ljubavi i mržnjom koju je osjećala prema Bondu.

bond

Model Barbara Bach još je jedna retro ikona, koja se proslavila ulogom Anye Amasove u filmu "Špijun koji me volio". Tamna put i kosa u kombinaciji s velikim očima, duboko izrezani bikiniji i maksi haljine velikih dekoltea prava su oda kasnim sedamdesetima. Barbara je bila supruga beatlea Ringa Starra, a punokrvni rokerski život bio joj je obilježen čestim posjetima rehabilitacijskim centrima.

bond

Nakon Barbare, trebalo je proći više od 20 godina da bi se "rodila" značajnija Bondova modna ikona. Ona je tamnoputa ljepotica Halle Berry, koja je u filmu "Umri drugi dan" reinterpretirala famozni Ursulin izlazak iz mora. Slavnom narančastom bikiniju s potpisom brenda Eres ubrzo nakon premijere filma prodaja je toliko porasla da je nestao s tržišta, ali se model u smeđoj verziji prodaje i danas.

bond

Nekoliko godina poslije Olga Kurylenko u ulozi nesmotrene Camille u nastavku "Zrno utjehe" zadavala je Danielu Craigu previše glavobolja sve dok nije stala na njegovu stranu u crnoj Pradinoj haljini u pustinjskoj sceni. Ta midi haljina i crne salonke s potpisom brenda Gina Paris još su jedan Bondov modni trenutak za sjećanje, a kakva nas kostimografija u "Spectreu" čeka saznat ćemo 4. studenog u ponoć, kada film stiže i u naša kina.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više