Search

Bottega Veneta proljeće/ljeto 2014.

Bottega Veneta proljeće/ljeto 2014.

Ženstvena harmonija

Tekst: BURO.


Bottega Veneta kolekcija ovoga puta je vrlo ženstvena, od 31 izlaza na pistu nismo vidjeli nijedne hlače, samo dva para kratkih hlačica, a ostalo su sve bile suknje i haljine raznih dužina koje su otkrivale ramena i leđa naglašavajući žensku ljepotu. U kolekciji smo mogli vidjeti puno volana, mašni, resica i slojevitosti koji su u rukama dizajnera dobili novi smisao.

Bottega Veneta proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Eksperimentirajući s tkaninama dizajner je koristio svilu, krep, pamuk, tvid i poseban novi materijal s bakrenim nitima koji dopustio stvaranje novih formi i silueta. Kolekcije haljina midi duljine s naglašenim strukom dobile su nov izgled zahvaljujući volanima, kao i kombinacija košulja na preklop sa širokim rukavima i voluminoznih suknji. Plisirane haljine i suknje i haljine izgledale su vrlo privlačno ukrašene pravilnim naborima.

Bottega Veneta proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Posebno zanimanje moramo odvojiti na mnogoslojne haljine i suknje, kaskadne valove koji kao da su se ispreplitali jedan preko drugoga, ali zapravo su bili savršeno skrojeni u milimetar zbog čega izgledaju vrlo ženstveno. Neobična paleta boja duboke plave, zelene i tamno-sive smjenjivale su se s haljinama boje breskve i patlidžana, ukrašenim nojevim perjem, ušivenim kamenčićima ili s kožnim detaljima.

Harmoniju su dopunili modni dodaci - torbice na kratkom remenu od krokodilske ili pitonove kože ili clutch torbice od istih materijala koje su upotpunjavale salonke istih boja na nižoj peti.

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više