Search

Burberry Prorsum proljeće/ljeto 2014.

Burberry Prorsum proljeće/ljeto 2014.

Suvremena klasika

Tekst: BURO.

Čini se kako su retro trendovi, a osobito moda 50-ih i 60-ih, već upotrijebljeni u svim mogućim varijacijama. Ali tko bi mogao još jednom iskoristiti tu temu, ako ne Christopher Bailey koji se odmakao od svih subkultura prošlosti i okrenuo se klasici. U kolekciji prisustvuju svi ključni elementi mode tog razdoblja. Prvo, pastelne boje bombona - žute, ružičaste, svijetlo-plave, boje pistacije. Gusta čipka s krupnim ornamentom iz koje su šivane suknje i ravne haljine. Nije zaboravljen ni slavni komad toga vremena - hibrid haljine i laganog kaputa.

U rukama Baileya svi su ti retro elementi izgubili nostalgični karakter. Moda uvijek elegantnih i urednih dama, ustupila je mjesto stilu mladih i energičnih djevojaka, koje trče od kuće do ureda, i onda odmah na party ili druženje s prijateljima.

Burberry Prorsum proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Čipkaste kombinacije ravnih midi suknji ili topova krojenih kao košulje vrlo su elegantne, ali i ozbiljne. Pistom su prošetali i modeli u kratkim ljetnim kaputićima, ali i onima uobičajene dužine sa slobodnom linijom leđa. Suknje od krupne čipke, perforirane, kombinirale su se sa širokim kardiganima, muškim jaknama ili košuljama na krupne točkice.

Nježne boje Bailey je razbio smeđim nijansama vojne uniforme. Vrlo je efektno izgledala haljina-kaput spomenute boje s ornamentalnim zlatnim remenom. Večernje kombinacije te kombinacije bluza s pencil suknjama ponavljale su tematiku pastelnih boja i čipke. Slobodna forma i raskošni dekor u vidu baroknih elemenata, zaokružili su ovaj zanimljiv eksperiment Baileya. Nova kolekcija Burberry Prorsum uistinu daje novo značenje riječima "suvremena klasika".

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više