Search

Büro 24/7 u pariškim showroomovima

Büro 24/7 u pariškim showroomovima

Delpozo, Roksanda, Proenza Schouler, Chloé

Tekst: A.P.


Image: privatni album

Tijekom tjedana mode dizajneri organiziraju svoje showroomove u kojima ugošćuju važne kupce i medije

Pariški tjedan mode slovi za najuzbudljiviji na modnom kalendaru. Broj revija veći je nego u bilo kojoj drugoj metropoli, a isto vrijedi i za broj važnih kupaca, privatnih klijenata s dubokim džepovima i medija. Po veličini showrooma i gužvi koja vlada u istom može se lako zaključiti koliko dizajner dobro kotira i kakva je potražnja. Za vrijeme našeg posjeta Parizu posjetili smo četiri showrooma: Delpozo, Chloé, Proenza Schouler i Roksande Ilinčić.

Delpozo


Oduševljenje je mala riječ da se opiše reakcija koju je Josep Font izazvao svojom proljetnom kolekcijom za Delpozo. Inspirirana poznatim djelom Federica Garcije Lorce "Gypsy Ballads" i slobodnim duhom Emilie Flöge, ljubavnice Gustava Klimta, kolekcija se bazira na raskošnim modelima koji izradom koketiraju s haute couture modom. Detalji su nevjerojatni; od srebrnog veza, ljuskica, izvezenih cvjetnih motiva, listića – svaki komad je uistinu malo remek-djelo. Američki kupci koji su taj dan naručivali komade za svoje tržište s uzdasima su ponavljali "This is so Carrie Bradshaw", aludirajući na još uvijek jaku popularnost ženskog lika serije "Seks i grad". Doista, neke komade možemo zamisliti na SJP koja trči ulicama Manhattana odjevena u balsku haljinu ukrašenu perjem i, naravno, upotpunjenu Manolicama. Na proljeće nas očekuje i cijela kolekcija torbica u omiljenim Delpozo bojama od trava zelene, pariško plave, žute i ružičaste.


Chloé


Obožavateljice kuće Chloé doživjele bi ekstazu u showroomu koji se proteže na dva kata. Jedan kat rezerviran je za odjeću, a drugi za modne dodatke. Svima omiljene torbice izložene su na zidovima, policama, vješto postavljene po prostoru poput nekih slatkiša za kojima želite posegnuti. Nova proljetna kolekcija donosi atraktivne modele torbica ukrašene resicama u svim bojama. Prošlogodišnji hit model Drew također je prisutan u svim mogućim color block kombinacijama.

Roksanda


Nitko ne radi color blocking tako dobro kao Roksanda Ilinčić. U to smo se uvjerili i prilikom posjeta njenom showroomu smještenom u prozračnom stanu s pogledom na park. Snažne boje fuksije u kombinaciji s neutralnim tonovima, sunčano žuta suprotstavljena sivim i crnim tonovima, pastelno plava u kombinaciji s narančastim akcentima – proljetna kolekcija je prava eksplozija pozitivnih emocija i energije. Komad koji bismo definitivno poželjeli spremiti u ormar jest voluminozna žuta haljina kojom je zatvorena revija. Cipele i čizme retro oblika koje je dizajnirala Tabitha Simmons vjerno prate Roksandinu filozofiju.

Proenza Schouler

U skladu s cool imidžem brenda koji obožava njujorška kraljica društvene scene, Lauren Santo Domingo, Proenza Schouler je postavila svoj showroom u industrijskom prostoru tek osvježenom ponekom biljkom i velikim ekranima na kojima se vrtjela zadnja revija. Inspirirani Kubom, Jack McCollough i Lazaro Hernandez unijeli su dozu strasti i ženstvenosti u svoj dizajn. Detalji su razrađeni do savršenstva što je posebno vidljivo na haljinama ukrašenim perjem i kristalima.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više