Search

Carven proljeće/ljeto 2014.

Carven proljeće/ljeto 2014.

Naglašena ženstvenost

Tekst: BURO.


Dizajner brenda Guillaume Henry radeći u modnoj kući s bogatom poviješću, ima jednu važnu prednost pred svojim kolegama dizajnerima. Nije opterećen prošlošću brenda te modificira njegovu filozofiju onako kako njemu odgovara, oslanjajući se na široko shvaćanje pojmova "mladost" i "entuzijazam". U svojoj novoj kolekciji on se ne odmiče od tog pravila - to je niz veselih komada punih života koji će privući mnogo mladih fashionistica.

Carven proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

U tome je Henry blizak konceptu dvojca Opening Ceremony koji kreira "cool odjeću za cool ljude". Samo što je Henry čistokrvni Francuz, a to na kolekciju stavlja određen pečat. U njegovim kreacijama se uvijek osjeća određena doza elegancije, koji mogu stvoriti i razumjeti samo Francuzi, a moramo priznati kako se ona savršeno stapa s grubošću koju Henry voli predstavljati. Ovoga puta je najvidljivija bila u prvom dijelu kolekcije, gdje je publika vidjela kaput s naglašenim ramenima i jakne u duhu 80-ih, te široke haljine poput dugih košulja, raskopčane i u kombinaciji s kratkim hlačama. Neke su bile ukrašene cvjetnim aplikacijama, a neke cvjetnim printom. Idealan spoj muških komada sa ženstvenošću.

Carven proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Kamuflažni print izgledao je vrlo ženstveno zahvaljujući upečatljivim bojama, a u drugom dijelu kolekcije osjetio se duh 50-ih. Na njih su podsjećale košulje s raskošnim suknjama i karirani uzorak. Pri tome je svaki komad izgledao vrlo suvremeno, pri čemu je jasno kako dizajner savršeno osjeća senzibilitet ciljane publike koja će nositi njegove kreacije.

Carven proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Carven proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više