Search

Chanel proljeće/ljeto 2014.

Chanel proljeće/ljeto 2014.

Sve dugine boje

Tekst: BURO.

Svaka nova kolekcija modne kuće Chanel donosi jedno te isto pitanje: hoće li nas i ovoga puta Karl Lagerfeld iznenaditi preobrazbom klasičnog Chanel tvida? I ovoga puta je u kolekciji bilo dovoljno takvih komada, ali oni nisu bili srž cijele priče.

Centralnim dijelom postali su komadi od laganijih materijala koji su podsjećali na veliku plejadu francuskih kreatora-futurista među kojima su Pierre Cardin ili Pacco Rabanne. Bijeli kostim bio je najveće iznenađenje revije - neobična konstrukcija rukava, linije leđa i vrata, džepovi i prorezi na suknji podsjećali su na daleka vremena kada se Karl Lagerfeld još bavio "tehničkim" oblikovanjem odjeće. Zanimljiv utisak bio je i nakon bijele haljine s crnim detaljima i okruglim izrezom na leđima.

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Teško je procijeniti što je bila tema kolekcije - moguće da je to neki drugi Chanel, svakodnevan, energičan, hipsterski. Već je nekim modelima kojima je tema bila moda 60-ih, neočekivano pridružen sportski look: široke hlače, 'cropped' topovi, bluze dugih rukava vezane u struku, kardigan i šalovi u svježim bojama maline, breskve, plavoj ili čak sivoj.

Tunike, uske hlače, dugi prsluci u raznim nijansama isprane sive, efektno su razbili ženstveni dio kolekcije. Serija haljina zemljanih boja prolazi kao vintage hand made. A jarki print u duginim bojama, koji također odaje osjećaj hand made komada, bio je jedan od ključnih lajtmotiva kolekcije. Našao se na svilenim haljinama i suknjama koje su lepršale oko nogu modela i efektno naglašavao neobične krojeve.

Bez obzira na očita iznenađenja kolekcije, neki modeli su jasno pokazivali kako su proizvedeni isključivo za vojsku sljedbenika i blogera koji u modi traže samo put prema slavi. Naravno, komadima velikih modnih kuća kao što je Chanel. Iako se mnogima ne sviđa, realnost je vrlo jasna.

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 5)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 6)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 7)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 8)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 9)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 10)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 11)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 12)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 13)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 14)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 15)

Chanel proljeće/ljeto 2014. (фото 16)

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više