Search

Cipele za odvažne žene

Cipele za odvažne žene

Büro 24/7 ekskluzivan intervju: Miista

Tekst: Ana Pavić


Image: Foto: PR

"Men I may not know, but shoes, shoes I know" - slavna je izreka ženama omiljenog TV lika Carrie Bradshaw, strastvene zaljubljenice u štikle čiji je ormar brižno čuvao stotine pari Manolica. Postoji neka tajna opsesija s baš onim parom koji nam nedostaje u ormaru i baš u toj otkačenoj boji koju ne možemo zaobići ove sezone jer je u trendu i potrebna (kako si volimo objasniti maničnu kupnju) kao voda koju pijemo.  

O potrebi žena za novim, otkačenijim i što primjetnijim parom cipela dobro je obaviještena naša sugovornica, Laura Villasenin, osnivačica i dizajnerica brenda Miista koja je u samo 4 godine postojanja brenda uspjela osvojiti 26 svjetskih zemalja u kojima danas možete pronaći osebujne modele s njezinim potpisom, uključujući i zagrebački concept store Vešmašina. Britanski magazin The Telegraph nedavno je proglasio Miistu jednim od najinovativnijih brendova u Velikoj Britaniji, a mi smo odlučili saznati nešto više o ovoj kreativnoj mladoj dami čiji dizajn i sami rado nosimo.

Jeste li oduvijek znali da želite postati dizajnerica cipela? Kako ste se našli u toj industriji?

Započela sam svoj studij kao medicinska sestra, dijelom zato što uistinu nisam znala što želim raditi, a to mi se činilo kao dobar karijerni put. Ali, da budem iskrena, nije mi se svidjelo. Zaintrigirao me svijet mode i dizajna te sam otišla na otvorene dane londonskog College of Fashion. U trenu kad sam ušla u radionice cipela gdje sam osjetila miris kože i vidjela kako se kreiraju cipele, znala sam da je to ono što želim raditi.

Miista

Kada dizajnirate zamišljate li određen tip žene? Tko je zapravo Miista djevojka?

Zamišljam određen tip žene. Miista djevojke su neovisne, oštroumne i znaju što se događa u svijetu. Vole eleganciju koja je malo "pomaknuta". Vole kvalitetu i sadržaj, ali žive sada i u trendu. Vjerojatno su buntovnice, ali buntovnice s razlogom.

Što vam je važnije? Dizajn ili komfor? Ili to dvoje ide ruku pod ruku?

Dizajn je na prvom mjestu, ali redovito dobivam komplimente na račun udobnosti naših cipela. To je samo zato jer ne škrtarimo na kvaliteti.

Miista

Marilyn Monroe je izjavila: "Dajte djevojci prave cipele i osvojit će svijet". Vjerujete li u ovu tvrdnju? Mislite li da su cipele najvažnija stavka u stilu jedne žene?

U jednu ruku, da. Ono što nosiš govori mnogo o tebi i daje ti mogućnost da govoriš bez otvaranja ustiju. Cipele su često najvažniji element, pogotovo ako se osjećate golo bez njih. Zapravo, preporučujemo da nosite samo cipele i ništa drugo (smijeh). No, budimo ozbiljni, obuća mora odgovarati onome što ste odjenuli. Primjerice, Frida Kahlo je imala odličan stil, ali neovisno od obuće. Tako da ovisi, ali cipele zasigurno mogu podići ili spustiti vaš stil.

Postoji li neki dizajner čijem radu se divite?

Da! Brooke Roberts koja također živi u Hackneyu i moja je dobra prijateljica. Njeno pletivo je naprosto savršeno.

Koji su trendovi za proljeće/ljeto 2014.?

Jako puno crne ili pastelnih boja te veliki trend vodenog printa. Upravo smo zato sljedeću kolekciju nazvali Miista "Aquascapism" i to će biti tema za proljeće/ljeto 2014.

Miista

Miista

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više