Search

Vratila nam se čuvena mini haljina iz filma \"Zgodna žena\" - evo gdje je možete kupiti

Vratila nam se čuvena mini haljina iz filma "Zgodna žena" - evo gdje je možete kupiti

Tekst: BURO.


Film "Zgodna žena" je klasik koji i dalje obožavamo i rado iznova gledamo. Produkcija je, logično, bila potpuno u stilu devedesetih, a u glavnim ulogama našli su se Julia Roberts i Richard Gere. Postoji još jedna stvar zbog koje ovaj film nazivamo kultnim - plavo bijela haljina koju je Julia nosila kada je upoznala Richarda. Najbolja stvar je da je sada i vi možete imati!

Vratila nam se čuvena mini haljina iz filma "Zgodna žena" - evo gdje je možete kupiti (фото 1)

Nostalgija je u potpunosti obilježila prethodnu godinu. Svi smo se imali vremena podsjetiti svih divnih stvari koje nam fale, a neki su otišli korak dalje od toga. Kreativna direktorica britanskog brenda Hunza G (koji je u modnom svijetu poznat većinom radi kupaćih kostima), Georgiana Huddart, ponovo je na tržište izbacila jednu od haljina iz kultnog filma. Riječ je o bijelom topu i plavoj suknji koji su u struku povezani metalnim ringom.

Vratila nam se čuvena mini haljina iz filma "Zgodna žena" - evo gdje je možete kupiti (фото 2)

Georgiana kaže da je danas teško pronaći komad koji je toliko prepoznatljiv. Iako je star 30 godina, i dalje savršeno dobro “radi”. Upravo iz tih razloga, nije se upuštali ni u kakve modifikacije, već je pokušala zadržati njegovu autentičnost. Želja joj je da se žene osjećaju moćno kada nose ovu haljinu. Ove sezone kreirala je i kupaći kostim po uzoru na kultnu haljinu, pa naša inner Vivian Ward može zaživjeti i na plaži ili kraj bazena.

Dizajnerica smatra da je ljeto 2021. pravo vrijeme da se stil osvježi, budući da svi žude za tim da se ponovo osjećaju dobro i obuku nešto osim trenirke koja je svima bila glavni odjevni komad. I to zbilja (pre)dugo. Ova haljina je oličenje zabave i čini se kao idealan outfit u kojem treba zakoračiti ka post korona životu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više