Traži

Dries Van Noten proljeće/ljeto 2014.

Dries Van Noten proljeće/ljeto 2014.

Svakodnevni chic

Tekst: BURO.


Na Tjednu mode u Parizu je prikazana kolekcija Dries Van Noten. Proljeće i ljeto je dizajner zamislio kao mješavinu svakodnevnih nosivih komada u kombinaciji s eklektičnim te upečatljivim printevima i dizajnom.

Kao i uvijek, kolekcije Driesa Van Notena su promišljene do najmanjih sitnica, iako hoda po tankoj granici između umjetnosti i komercijalnog uspjeha, imajući i jedno i drugo na pameti. Njegova sposobnost kombiniranja svakodnevnih komada s istančanim dizajnom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sjetite se samo neustrašive mješavine 'military' i istočnjačkih motiva, kariranog s cvijećem ili grubih tkanina s perjem.

Dries Van Noten proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

U novoj kolekciji možemo pronaći sve ono zbog čega tako volimo Driesa - kostime od tvida s eklektičnim vintage printevima, 'bomber' jakne s cvjetnim printom i svileni kimono, lepršave hlače i blejzeri od mekog lana (uz prsluke i kratke hlačice), malo etničkog printa u vidu peruanskih motiva na bluzama i haljinama. Čak smo mogli vidjeti i prozirne haljine s malim cvjetićima, zlatne suknje u kombinaciji s džemperima muškog kroja i topove od pozlaćene kože. Onako kako ih je izveo dizajner izgledali su vrlo privlačno i neformalno.

Podlegao je i napasti da prekrije volanima odjeću. Prugice tkanine koje su prekrile kreacije, dizajner je oblikovao na svoj način - u kompletu sa zgužvanim kratkim hlačama ili muškim džemperom neobrađenog poruba. Sve je to izazivalo osmijeh na licima publike, što znači da je kolekcija zasigurno uspjela.

Dries Van Noten proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Dries Van Noten proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Dries Van Noten proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Dries Van Noten proljeće/ljeto 2014. (фото 5)

Dries Van Noten proljeće/ljeto 2014. (фото 6)

Tekst: D.Č./L.B.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više