Search

Ekskluzivan intervju s Alexandreom Vauthierom povodom lansiranja capsule kolekcije za MyTheresa

Ekskluzivan intervju s Alexandreom Vauthierom povodom lansiranja capsule kolekcije za MyTheresa

Dizajner čiji komadi ne silaze s liste najpoželjnijih

Tekst: D.D.


Image: PR

Njegove kreacije obožavaju svjetske glazbene dive kao što su Beyoncé, Madonna i Rihanna, a ni stilske ikone milenijalki poput Belle Hadid, Kendall Jenner i Zendaya nisu imune na njegove seksepilne haljine s izrezima. Dizajnera Alexandrea Vauthiera, osnivača i kreativnog direktora francuskog couture modnog brenda pod vlastitim imenom, priveli smo na razgovor povodom capsule kolekcije koju je kreirao ekskluzivno za luksuznu online retail destinaciju MyTheresa.

Ekskluzivan intervju s Alexandreom Vauthierom povodom lansiranja capsule kolekcije za MyTheresa (фото 1)

Reinterpretirali ste 12 signature lookova za MyTheresa ekskluzivnu capsule kolekciju. Koja se priča krije iza kolekcije i što vas je inspiriralo?

Jako sam sretan što sam dobio priliku radili s online shopom MyTheresa na ovoj specijalnoj capsule kolekciji. Kolekcija se sastoji od ekskluzivnih primjeraka nekih od meni najdražih komada koje sam kreirao tijekom godina. Rekreirao sam neke od tih modela u custom made bojama i uzorcima ekskluzivnima za ovu capsule kolekciju i jedva čekam vidjeti moćne i samopouzdane žene kako nose ovu kolekciju.

Kako ste se odlučili za suradnju s online retalierom MyTheresa?

MyTheresa je oduvijek podržavala moj rad i kolekcije koje sam predstavljao i bilo mi je zadovoljstvo usko surađivati s timom online retailera i vratiti neke od omiljenih komada u predivnim bojama i printevima, posebno za njihove klijentice.

Ekskluzivan intervju s Alexandreom Vauthierom povodom lansiranja capsule kolekcije za MyTheresa (фото 2)

Koji vam je omiljeni komad iz capsule kolekcije i zašto?

Najviše me privlači haljina dugih rukava i to u ljubičastoj boji, ukrašenu briljantnim kristalićima - boja je toliko upečatljiva, silueta je predivna i haljina će pristajati različitim figurama i stilovima.

Kako protječe proces kreiranja nove kolekcije i u čemu pronalazite inspiraciju?

Obožavam ideju senzualnosti. U svakom slučaju, slušam svoje osjećaje, predlažem nešto i onda žene biraju. Za mene je kroj ključan, i možete vidjeti precizno krojene komade u svim mojim kolekcijama. Komadi koje žene nose moraju biti skrojeni prema njihovoj figuri, tako da odišu samopouzdanjem kad nose odjeću koju sam kreirao.

Vašim kolekcijama želite ženama usaditi osjećaje ljepote i samouvjerenosti. Imate li muzu ili određen tip žene za koju kreirate?

Ženi za koju kreiram potrebni su komadi koji može nositi čitav dan, počevši od perfektno skrojenih odjela koje nosi u poslovnom okruženju pa sve do večernjih prigoda kada joj je potrebna savršena crna haljina. Moja je klijentica moderna, samouvjerena žena i njezina odjeća mora reflektirati njezin dinamičan život.

Odijevate celebrity dame kao što su Madonna, Céline Dion i Rihanna, koja je jedna od vaših obožavateljica od samih početaka. Otkrijte nam, je li njihov karakter ponekad presudne prilikom kreiranja komada?

Danas je odijevanje za crveni tepih, po mojem mišljenju, značajnije nego ikad za modne kuće. Iskreno, ne želim odijevati nekoga samo zbog buzza. Trebam razviti neke osjećaje oko talenta kojeg odijevam, potreban mi je susret uživo da osjetim malo te magije. Isto tako, bitno mi je da dame koje odijevam osjećaju povezanost s mojim brendom i da su snaže i samopouzdane žene. Sretan sam što imam tako jake ambasadorice i da je moja suradnja s njima u potpunosti prirodna - to je način na koji sam oduvijek radio, i tako ću i nastaviti.

Ekskluzivan intervju s Alexandreom Vauthierom povodom lansiranja capsule kolekcije za MyTheresa (фото 3)

Radili ste s dizajnerima Thierry Mugler i Jean-Paul Gaultier. Na koji način je rad s njima utjecao na vas kao dizajnera?

Obje modne kuće su kompletno drugačije, ali oba iskustva su me naučila neprocjenjive lekcije u odlučnosti i marljivosti. Kod Thierryja Muglera, koji me podržavao od starta, s obzirom na to da mi je dao prvi posao, naučio sam brojne tehnike. Radili smo zajedno četiri godine i usadio mi je svijest o važnosti kroja te me naučio kako se igrati s oblikom i rezom tkanina. Smatram Thierryja starijim bratom koji me ohrabrio na pokretanje vlastitog brenda. U kući Jean Paul Gaultier radio sam osam godina kao glavni dizajner couture kolekcija te sam tamo imao nevjerojatnu priliku usavršiti ono što sam naučio i razviti svoje vještine. Bilo je jako zahtjevno, ali jedno izvanredno iskustvo. Zauvijek ću ostati zahvalan i jednima i drugima što su imali povjerenja u mene i moj rad.

Gdje vidite svoj brend u budućnosti? Imate li neke planove ili snove koje možete podijeliti s našom publikom?

Jako sam uzbuđen oko godine ispred mene - moje kolekcije "rastu" s mojim klijenticama, ali ono što je konstanta je samouvjerenost. Što ste prirodnije i samouvjerenije - to ćete se moćnije osjećati.

Ekskluzivan intervju s Alexandreom Vauthierom povodom lansiranja capsule kolekcije za MyTheresa (фото 4)

Ekskluzivan intervju s Alexandreom Vauthierom povodom lansiranja capsule kolekcije za MyTheresa (фото 5)

Ekskluzivan intervju s Alexandreom Vauthierom povodom lansiranja capsule kolekcije za MyTheresa (фото 6)

Ekskluzivan intervju s Alexandreom Vauthierom povodom lansiranja capsule kolekcije za MyTheresa (фото 7)

Leave a comment

više