Search

Ekskluzivno za Büro 24/7: Anna Bingemann

Poznata stilistica i kostimografkinja govori samo za Büro 24/7


Image: Foto: Getty Images

Ekskluzivno za Büro 24/7: Anna Bingemann (фото 1)

Anna Bingemann i Griffin Dunne 

Anna Bingemann potpisuje posljednji Campari kalendar za 2014. s Umom Thurman u glavnoj ulozi na čijoj je svjetskoj prezentaciji u Milanu prisustvovao Büro 24/7. Upravo smo zato odlučili porazgovarati s ovom svjetski poznatom stilisticom i kostimografkinjom koja je na modnoj sceni najpoznatija po odijevanju velikih zvijezda kao što su: Uma Thurman, Rachel Weisz, Claire Danes, Rosario Dawson, Naomi Watts, Gwyneth Paltrow te mnoge druge. Iza nje stoji i kostimografija za filmove "Vanilla Sky" i "The Biographer" te rad na projektima kao što je onaj s Britney Spears ("My Prerogative") te Julijom Roberts (spot za pjesmu "Dream Girl"). Tajne styling biznisa, modne 'must have' komade i detalje sa snimanja Campari kalendara otkrila je samo za nas!

Campari calendar 2014.

Najpoznatiji ste po tome što odijevate glumice poput Ume Thurman, Naomi Watts, Gwyneth Paltrow i Claire Danes. Koja bi bila vaša definicija "holivudskog stila"?

Danas ne postoji "Hollywood Style" u pravom smislu riječi kao što je bio prije nekoliko desetljeća, ali takve pojave možemo vidjeti na crvenim tepisima filmskih festivala u Cannesu ili Veneciji. One su vrlo glamurozne, šik i vrlo posebne.

Koje su po vama najljepše haljine do sada viđene na crvenom tepihu?

Dvije iz prošle godine odmah mi padaju na pamet - prva je na svečanosti zatvaranja filmskog festivala u Cannesu, kada je Uma Thurman nosila najglamurozniju srebrnu haljinu modne kuće Versace. Uz nju bi izdvojila i njezinu haljinu na Met Gala svečanosti u New Yorku kada je nosila dizajn Zaca Posena koji oduzima dah! Obje haljine bile su šivane za nju po mjeri. Sudjelovanje u probama i na skicama sa samim dizajnerima omogućuje da haljina od ideje dođe do crvenog tepiha.
Uma Thurman

Što vam je do sada bio najveći izazov kao stilistu?

Kada odijevate više od jedne djevojke za dodjelu Oscara. Jedne godine odijevala sam Gwyneth Paltrow, Umu Thurman, Naomi Watts, Rachel Weisz i Helenu Bonham Carter. Tu je bilo jako puno posla oko organizacije i koordinacije svega. Također, prošle godine sam bila kostimografkinja na filmu u kojem jednu od glavnih uloga ima Zac Efron, "That Awkward Moment", a svoje slobodne dane radila sam s Hughom Jackmanom koji je posjećivao svjetske premijere i dodjele nagrada zbog filma "Les Miserables". Prelazak iz filma na crveni tepih nije lak i morate biti u stanju brzo se prilagoditi i promijeniti smjer.
Campari calendar 2014.

Što vas privlači kostimografiji za filmove?

Kod filma volim to što mi omogućava da istražujem izmišljene likove, a ne stvarne ljude. Puno vremena provedem istražujući tko su ti likovi, što rade, koja je njihova uloga u društvu... Zanimljivo je upoznavati fiktivne osobe i izgraditi ih kroz kostime.

Što je najvažnije danas znati u styling biznisu?

Najvažnije je biti u dobrom odnosu s dizajnerima i njihovim press uredima. Oni odlučuju o tome kome će poslati uzorke za crveni tepih i fotografije te da sve bude vraćeno neoštećeno.
Campari calendar 2014.

Što mislite tko je najutjecajnija osoba u povijesti mode?

Bez sumnje, Coco Chanel.

Što svaka žena treba imati u svom ormaru?

Osim raskošnih komada među odjećom za svaki dan, vječnu malu crnu jaknu. Savršen dodatak za bilo koju kombinaciju.

Koja je vodeća ideja za Campari kalendar za 2014. godinu?

Tema Campari kalendara za 2014. je svjetska proslava koja istražuje festivale, događaje i kulture iz zemalja diljem svijeta. To je doista prekrasna ideja koja nam je omogućila da budemo kreativni i po pitanju mode i seta.
Campari calendar 2014.

Campari kalendari uvijek su kao iz bajke. Što vas je inspiriralo za ovaj?

To je istina, neki od prizora jako su bajkoviti, a tema svjetskog festivala omogućila nam je da budemo teatralni s nekim kostimima. Meni je omiljeni mjesec studeni - nadahnut Melbourne kupom. Versace haljina od slojeva i slojeva plisiranog materijala koja je bila kreirana kako bi se u njoj moglo sjediti na konju. To je bilo pravo remek-djelo i Uma je izgledala veličanstveno. Kako bi pojačali dojam, uključili smo šešir koji je posebno za ovu prigodu dizajnirao Stephen Jones. Taj mjesec je zasigurno bio najzabavniji za stiliziranje!

Što vam se najviše sviđa kod suradnji s brendovima kao što je Campari?

Susreti i druženja s velikim brojem različitih ljudi na takvim projektima - to je uvijek vrhunac takvih suradnji. Rad na kalendaru velika je promjena od stiliziranja za crveni tepih i filmskih premijera. Sve oko snimanja za ovaj kalendar veličanstveno je i pretjerano. Cijeli tim radio je jako puno i Uma je bila divna glavna uloga. Konačni rezultat zaista je nešto čemu se trebamo diviti!

Campari calendar 2014

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više