Search

Francuska ikona stila Inès de la Fressange: \"Odijevajte se za sebe i izgledat ćete sjajno!\"

Francuska ikona stila Inès de la Fressange: "Odijevajte se za sebe i izgledat ćete sjajno!"

"Talk is chic, my darling!"


Image: Buro247sg,
Imaxtree

Ikona stila koja predstavlja utjelovljenje francuskog chica, Inès de la Fressange, u intervjuu za Büro 24/7 otkriva što za nju znači moda, kako je prihvatila starenje i što se zapravo krije iza te čuvene "je ne sais quoi" filozofije

Inès de la Fressange je bivša manekenka, a danas dizajnerica, ambasadorica brojnih brendova i nedvojbeno jedna od najvećih francuskih ikona stila u povijesti. Njezin je stil nenametljiv, vrlo opušten i elegantan ili kako to volimo reći u medijima, pravo utjelovljenje francuskog chica. Taj njezin "X" faktor je ono od čega je stvorila brend i zbog čega je toliko posebna. Parižanke će vam reći da nema formule kojom se postaje takvom karizmatičnom ikonom, no Büro 24/7 se ipak probao približiti Inès de la Fressange i kroz intervju saznati što se krije iza te legendarne ikone.

Što za vas znači moda?

Moda je za mene nešto što kad jednom napokon shvatim o čemu se radi, postane staro - nemoguće ju je slijediti. No, iako mi se neki trend ne svidi u tom trenutku, možda će mi se svidjeti kasnije!

Radili ste na dizajnerskim projektima u brojnim brendovima od Uniqla do Rogera Viviera. Kako se stil neke osobe može toliko isticati i razlikovati od drugih?

Ignorirajte modu - to je najbolji način da razvijete svoj stil. Nikada nemojte kopirati, ali se informirajte. I imajte hrabrosti.

Francuska ikona stila Inès de la Fressange: "Odijevajte se za sebe i izgledat ćete sjajno!" (фото 1)

Kojih pet ključnih komada svaka žena treba imati u ormaru?

Lijep par cipela, kožne balerinke Rogera Viviera, bijele traperice (savršene su uz sve, u svakoj sezoni), tamnoplavi pulover (to svima stoji i koža uz njega izgleda sjajno), ceker (često je puno bolji izbor od skupe torbe jer kombinaciji daje svježinu), tamnoplavi kaput (paše uz tenisice i otprilike uz sve ostalo).

Je li hrabrost tajna te "je ne sais quoi" filozofije po kojoj ste poznati?

Odijevajte se za sebe, u ono u čemu se osjećate dobro i izgledat ćete sjajno. Francuskinje se odijevaju kako bi u sebi pronašle samopouzdanje. One znaju da, ako se osjećaju dobro, mogu zavesti bilo koga, a istovremeno ne zavodi njihova odjeća već osobnost. 

Je li stil nešto s čime se rađamo ili se ipak može naučiti?

Mene ne zanimaju brendovi. Miješam vintage komade s novima, one sofisticirane s opuštenima i to mi daje slobodu. Možda je stil u tome kad se ne želite praviti važni i jednostavno volite modu bez da ste opsjednuti trendovima. To je duh koji bilo tko može uloviti. Najbolje što možete učiniti za dobar izgled jest educirati se i misliti pozitivno.

Francuska ikona stila Inès de la Fressange: "Odijevajte se za sebe i izgledat ćete sjajno!" (фото 2)

Ovog ljeta ćete napuniti 60 godina. Na što ste u svojoj karijeri do sada najponosniji?

Ah, da. Dobro ste informirani! (smijeh) Drago mi je da ste me to pitali. Na sceni sam prisutna od kasnih sedamdesetih i svijet još uvijek misli da imam nešto pametno za reći. To je za mene veliko postignuće.

Koje biste savjete o starenju dali ženama danas?

Broj jedan je da ne pokušavate izgledati mlado, samo stare žene su opsjednute time. Drugo, idite u high street trgovine i na druga mjesta s jeftinom odjećom. Treće, uvijek se smijte jer vam se onda bore neće jako vidjeti. Nikad ne nosite sav svoj nakit odjednom, izbjegavajte krzno (ono vas čini starijima) i na kraju, slušajte Rolling Stonese i plešite po kući!

Vaša kći će uskoro navršiti 18 godina. Što je najbolja stvar koju vas je naučila?

Da ne nosim onu kožnu jaknu koju sam kupila na nagovor prijateljice. Rekla mi je: "To nije tvoj stil!"

Tekst: Jolene Khor

Related articles

Buro 24/7 Selection

više