Search

Grgo Zečić otkriva sve detalje suradnje s Courtney Love

Grgo Zečić otkriva sve detalje suradnje s Courtney Love

Behind the scenes nove naslovnice ruskog Interviewa


Nedavno smo vas obavijestili kako je Grgo Zečić postao stilist Courtney Love s kojom ga očekuju uzbudljivi radni mjeseci. Naime, Courtney uskoro kreće na turneju kako bi promovirala svoj dugo iščekivani album, a pred njom je i izdavanje knjige memoara ovog prosinca pod nazivom "Courtney Love: My Story". Bio je to i povod za naslovnicu ruskog izdanja časopisa Interview čiji styling potpisuje Grgo. Tom prilikom ekskluzivno nam je otkrio kako je raditi s Courtney i što se točno događa kada se ugase svjetla pozornice.

Neponovljiva Courtney Love krasi naslovnicu novog broja Interview Russia za koju potpisuješ styling. Koja je bila misao vodilja ovaj put? Kako je proteklo snimanje?

Courtney je uvijek protiv svega što se na mainstream sceni događa. Svi high street dućani su prepuni grunge ili barem 'wannabe' grunge komada otkako je Hedi Slimane zapečatio taj trend kao trend sezone. Courtney zato odbija trenutno nositi svoje grunge komade jer čim masa nešto prihvati onda od toga odustaje. Za Interview smo jednostavno željeli napraviti nešto drugačije. Ako pogledate njene editorijale za časopise Love, Garage ili Pop - ona je uvijek u messy, rock 'n' roll izdanju. Zato smo je Francesco Carrozzini (sin France Sozzani, glavne urednice talijanskog Voguea, op. a.) i ja za ovu naslovnicu željeli radikalno zaokrenuti u smjer koji je seksepilan, fotografski izuzetno čist i ispoliran. Snimanje smo odradili za vrijeme Tjedna mode u New Yorku. Nismo počinjali prije dva sata poslijepodne jer tada se Courtney budi.

courtney love

Znamo da si nedavno postao i stilist Courtney za njezinu novu turneju. Kako je suradnja protekla do sada? Sve nas zanima kakva je Courtney privatno...

Ne radi se samo o novoj turneji koliko o nizu aktivnosti koje ima planirane za narednih nekoliko mjeseci: memoari izlaze u prosincu, film u siječnju i nakon toga prvi singl pa album. S njom je vrlo jednostavno raditi jer se razumijemo. Nema situacije gdje ja dođem kod nje s pet stendera odjeće. Više se radi o tome da sjednemo na njen kauč, jedemo slatkiše i gledamo Style.com. Ako nam se nešto zbilja svidi - onda nazovemo modnu kuću da određeni look pošalje. Naravno, situacija je kompleksnija za veće projekte kada trebate tražiti dizajnere da naprave 'custom made' komade. Privatno je zabavna i inteligentna. Može tri sata pričati o viktorijanskoj čipki pa nakon toga dva sata o prvim kolekcijama Ricka Owensa. 

Grgo Zečić otkriva sve detalje suradnje s Courtney Love (фото 1)

U čemu više uživaš, stylingu na editorijalima ili u ovom slučaju, stylingu za turneju. Što bi rekao da su najveće "zamke" oba posla?

Editorijali su mi uvijek najlakši jer nisam red carpet stilist niti to želim biti. Courtney je prvi i jedini klijent kojeg odijevam za red carpet. Turneja će biti zanimljiva jer ćemo surađivati s nekoliko dizajnera koji će napraviti posebne komade. Taj dio me najviše zanima jer ću se tada po prvi puta koliko-toliko okušati u dizajniranju, odnosno, sugeriranju trojici svjetski poznatih dizajnera da nešto promijene ili dodaju. Naravno, trema je prisutna radi toga...

Je li teško stilizirati nekoga poput Courtney? Ipak se radi o divi grungea, jakoj ličnosti snažne osobnosti...

Zbog medija postoji fama kako se radi o totalno problematičnoj zvijezdi, ali to više nije istina. Tu stigmu je zaslužila i nosi ju već dva desetljeća. Ja ju istinski promatram kao neopisivu umjetnicu. Njeni tekstovi za "Doll Parts" i "Pacific Coast Highway" su čista, intimna poezija. Da, ima jak karakter i glasno će se boriti, ali ja nemam problema s tim. Možemo se jedan dan zakačiti i posvađati oko gluposti, ali sutradan kao da se ništa nije dogodilo. Meni kao stilistu pomaže njeno izuzetno znanje o modi. Grunge je za mene jedini modni i glazbeni period s kojim se istinski mogu povezati. Stoga možete zamisliti moju euforiju kada je riječ o njenoj arhivi u kojoj se nalazi kompletan ormar pokojnog Kurta Cobaina - njegove flanelske košulje, onaj slavni crveno-crni prugasti džemper... Neprocjenjivo iskustvo na kojem sam izuzetno zahvalan. 

Grgo Zečić otkriva sve detalje suradnje s Courtney Love (фото 2)

Grgo Zečić otkriva sve detalje suradnje s Courtney Love (фото 3)

Grgo Zečić otkriva sve detalje suradnje s Courtney Love (фото 4)

Grgo Zečić otkriva sve detalje suradnje s Courtney Love (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više