Search

Gucci proljeće/ljeto 2014.

Gucci proljeće/ljeto 2014.

Novo lice sportske tematike

Tekst: BURO.


Jučer je prošao prvi dan Tjedna mode u Milanu, koji je kao i obično započeo revijom Gucci. U kolekciji proljeće/ljeto Frida Giannini je radila s poznatim stilovima, dajući sasvim novo lice sportskoj tematici.

Sport je ključna tema nove kolekcije, ali ne u vidu uobičajenih sportskih kostima i tenisica, nego vrlo stiliziran. Čak bismo ga i nazvali večernjim sportom, ako bismo se mogli tako izraziti. Košarkaške kratke hlače, sportski grudnjaci, hlače s prugama i široke mrežaste majice su dobili novi smisao, kao da su namijenjeni za večernju zabavu, a ne za teretanu.

Gucci proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Gucci proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Dizajnerica se nije zaustavila samo na sportskoj tematici i uzevši za temu art deco umjesno smiješala nespojive stvari. Tako su tunike i haljine s dubokim izrezom do sportskog grudnjaka bile prekrivene vitičastim ornamentom crveno-ružičastog i narančasto-ljubičastih boja. Bluze su izgledale poput kimona, sa smeđe-zlatnim uzorkom.

Ugodno iznenađenje bile su mrežaste haljine u smaragdno-zelenoj i bordo boji, te uzorak od metaliziranih niti koji su k finalu revije dokazali kako sportski chic uistinu postoji te kako može biti seksepilan i fashionable.

Gucci proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Gucci proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više