Search

Isabel Marant: ''Ova linija je uistinu moj best of!''

Isabel Marant: ''Ova linija je uistinu moj best of!''

Kolekcija sutra dolazi u H&M dućane diljem svijeta

Tekst: BURO.


Sutra, 14. studenog, u H&M dućane diljem svijeta dolazi dugoiščekivana dizajnerska kolekcija! Za najnoviju kolaboraciju švedski je brend odabrao parišku dizajnericu Isabel Marant koja je još jednom dokazala što znači gradski chic i boemska francuska elegancija isprepletena rock 'n' rollom. Povodom ovog velikog modnog događaja, Isabel Marant je otkrila nekoliko činjenica vezanih uz kolekciju.

Isabel Marant

Kako ste odabrali koje ćete točno komade uključiti u kolekciju? Jeste li htjeli da to budu hitovi iz vaših proteklih kolekcija?

Zapravo su to moji osobni favoriti! Postoje određeni komadi Isabel Marant koje obožavam i stalno nosim. Doslovno sam otvorila svoj ormar i promotrila što u imam u njemu od komada i modnih dodataka svog brenda. Pri tom nisam samo nasumično birala nego sam pazila da se mogu kombinirati. Tako je i nastala kolekcija, koja je zapravo moj ormar. U njoj je sve potrebno za sve prilike - haljine, džemperi, T-shirtice, hlače, puloveri, blejzeri, kaputi, remenje...

Najbolje od najboljeg...

Upravo tako! Sve najbolje od onoga što sam predstavljala kroz karijeru. Tako da možete shvatiti zašto mi je ova kolekcija toliko važna.

Isabel Marant

Jeste li bili pod utjecajem činjenice da su za H&M već dizajnirali uspješni dizajneri? Jeste li se brinuli zbog toga? Čini se kao da je suradnja s H&M-om postala poput nekog profesionalnog testa...

Iskreno, kada su mi ponudili suradnju s H&M-om prvo sam se jako razveselila. Ne samo zato što brend vrlo pomno bira dizajnere za suradnju, primila sam to kao priznanje svom radu i svemu onom što već godinama stvaram.

Po prvi puta ste radili kolekciju na masivnoj razini. Što je bilo najbolje, a što najteže u radu?

Raditi za veliko tržište prvenstveno je vrlo zabavno i zanimljivo. Za dizajnera je to jedinstveno iskustvo. Mnogo sam naučila iz ovog projekta jer nisam morala ništa kompromitirati, od početka sam s H&M-om imala dogovor o standardu kvalitete. Da nije bilo toga, ne bi bilo ni ove kolekcije. A kada sam vidjela kako su moji partneri razradili sve detalje, oduševila sam se. Ova linija je uistinu moj best of, u svakom smislu i značenju.

Isabel Marant

Po prvi puta ste u karijeri dizajnirali i mušku kolekciju zajedno s modnim dodacima. Možda je to dobar povod da se okušate i muškoj modi?

Prijatelji i kolege me već godinama nagovaraju da lansiram mušku liniju. U nekom smislu sam to već i napravila, stalno razmišljam o tome kako suvremeni muškarci cijene komfor, udobnost i prirodnost. Moje kolekcije upravo to i odražavaju - funkcionalnost, prirodan stil i komfornost. Odavno stvaram kolekcije za prave muškarce.

Isabel Marant

Kako bi ste kolekciju za H&M opisali u nekoliko riječi?

Opuštena, svestrana, raznolika, autentična.

Što mislite, koji će biti najprodavaniji komad?

Iskreno, ne mogu niti pretpostaviti. To je još jedan razlog zašto jedva čekam lansiranje kolekcije!

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više