Search

Isabel Marant proljeće/ljeto 2014.

Isabel Marant proljeće/ljeto 2014.

Francuski seksipil

Tekst: BURO.


Francuskinja Isabel Marant nikada ne izdaje samu sebe i ne pridaje preveliku važnost trenutnim trendovima. Zapravo, sasvim ih ignorira, mirno se igrajući sa svojom voljenom američko-kaubojskom temom, prerađenom na francuski način.

Nova kolekcija Isabel Marant nije revolucija, već logični nastavak njenog prijašnjeg rada. Ovdje se našlo mjesta za gotovo sve zaštitne znakove dizajnerice. Bilo je i njoj toliko dragih uskih hlača, i uskih, kratkih haljina na jedno rame, i zavodljivih bluza s volanima, i, razumije se, jako kratkih, seksipilnih hlača.

Isabel Marant proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Riječ je o stopostotnom odbacivanju ideje minimalizma. Komadi su se isticali čitavim nizom sitnih pojedinosti - ovdje čipka, ondje volan ili nabor. Ponegdje bi se pojavio nježni print, a ponegdje vez. Sve zajedno odavalo je dojam djevojke koja je dobra prema sebi, draga, i prokleto seksi.

To mladenačko koketiranje ne može ne očarati, bez obzira na konstantni déjà vu što ga doživljavaju posjetioci revija ove dizajnerice. Da bi na neki način umirila djevojački bunt, Marant je uvela u kolekciju i nekoliko „muških" sakoa - pretpostavljamo, radi discipline. I, razumije se, dodala je malo rock 'n' rolla, kojeg također jako voli.

Treba dodati da je pred sam izlazak kolekcije Marant za švedskog diva H&M interes za njen rad naglo porastao. I postoji vjerojatnost da će se broj poklonika njenog brenda značajno uvećati. 

Isabel Marant proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Isabel Marant proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Isabel Marant proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Isabel Marant proljeće/ljeto 2014. (фото 5)

Isabel Marant proljeće/ljeto 2014. (фото 6)

Tekst: S.P./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više