Search

Jason Wu proljeće/ljeto 2014.

Jason Wu proljeće/ljeto 2014.

Elegantno, ali očekivano

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru (Dunja Zakarova)

Iako je za slavu Jasona Wua ponajviše zaslužna trenutačna Prva dama SAD-a, sasvim je jasno zašto je odabrala baš njega za svoje inauguracijske haljine. Jason Wu predstavlja vječnu klasiku koja tako odlično odgovara funkciji koju Michelle obavlja, a u ovoj kolekciji još jednom vidimo upravo te elemente. Sportski chic, elegantni kostimi, prekrasne večernje haljine u stilu zlatnog doba Hollywooda. Kod Jasona Wua ta je elegancija romantična i pomalo melankolična.

Jason Wu proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Najzastupljenije boje bile su pastelne uz duboko plavu i crnu boju na samom finalu revije. Nismo imali priliku vidjeti nikakve printeve, samo blještave šljokice na svilenim haljinama. Ovoga puta je u kolekciji mnogo sportskih komada - kratke hlačice, jakne i bluze s epoletama i velikim džepovima, jednostavne suknje... i time Wu uspješno ulazi u sport chic kategoriju.

Jason Wu proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Posebno su upečatljive bež-sive uske i duge bluze s visokim ovratnikom i džepovima, pomalo prozirne, u kombinaciji s bijelim kratkim hlačama visokog struka. Hlače su bile savršene dužine, do malo iznad koljena, što je odlično rješenje za poslovne kostime. Zanimljiva su bila i odijela sa širokim i lepršavim hlačama ili već spomenutim kratkim hlačama te uskim sakoima. Pomalo su podsjećali na duh 90-ih, isto kao i široke crne jakne, mnoštva ziherica i raznih prozirnih detalja.

Jason Wu proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Kao i uvijek, pistom je prošetalo mnogo svilenih haljina, ovoga puta skrojenih na stranu, bez rukava ili na tanke bretelice. Koktel haljine koje su bliještale svojim šljokicama izgledale su vrlo elegantno i vrlo nosivo. Na haljinama je bilo mnogo prozirnih i čipkastih detalja, što je prenijelo duh Kine 30-ih godina i atmosferu filma "Indokina".

Jason Wu proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Sve u svemu, kolekcija je bila uravnotežena, a uključivala je i neke od glavnih trendova sezone - plavu boju, prozirne materijale, 1990-e i sport. Elegancija, ali očekivana elegancija, upravo je ono što je Wu prikazao ove sezone u Parizu, ali upravo je to ono što je i potrebno da razbije moguću ekstravaganciju drugih dizajnera.

Jason Wu proljeće/ljeto 2014. (фото 5)

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više