Traži

Je li J. W. Anderson najuzbudljiviji dizajner modne kuće Loewe?

Je li J. W. Anderson najuzbudljiviji dizajner modne kuće Loewe?

Buđenje španjolske modne kuće Loewe


Fotografija: Imaxtree

Sutra će modna kuća Loewe predstaviti svoju ljetnu kolekciju, a mi vam donosimo tekst o revoluciji ove dizajnerske kuće

Španjolska je oduvijek bila poznata po svojim ručno izrađenim proizvodima od kože, počevši od torbi i novčanika, remenja i cipela pa sve do kožnih jakni i kaputa. Stoga ne čudi da su mnogi dizajneri svoju proizvodnju povjerili isključivo njoj. Loewe je samo jedno ime, ali ne smijemo ga zanemariti s obzirom na njegovu 170 godišnju tradiciju koja spaja sjaj prošlih vremena s današnjicom. Savršena izrada, funkcionalnost i privlačnost njihovih proizvoda bila je i ostala okosnica ove modne kuće. U svojoj ponudi imaju odjeću, široku paletu kožnih drangulija, ali i lijepih sitnica za dom. Ovaj, na neki način pritajeni brend danas je postao tema o kojoj bruji modni svijet. A priča ide ovako.

Je li J. W. Anderson najuzbudljiviji dizajner modne kuće Loewe? (фото 1)

Loewe je 1846. godine pokrenuo njemački poduzetnik Enrique Loewe Roessberg i vrlo brzo postao originalni luksuzni brend koji je doživio ekspanziju u sljedećem stoljeću. Od početka vrlo moderan i progresivan dizajn otvorio mu je japansko, kinesko i englesko tržište. Sedamdesetih godina stvoren je i prvi logotip, apstraktni simbol od četiri slova "L" koji je otada je bio utisnut u svaki novi proizvod. Prva kolekcija odjeće ugledala je svjetlo dana 1965. godine, a deset godina kasnije Amazona bag postala je najpopularnija torba zbog svog bezvremenskog dizajna.

Stuart Vevers značajno je ime za Loewe. Svoju karijeru je nakon prestižnih modnih kuća Bottege Venete i Mulberryja odlučio nastaviti upravo u Španjolskoj. On je bio savršen izbor da unese svježinu, naime, 2006. godine proglašen je najboljim dizajnerom. Vodeću poziciju uspješno je čuvao šest godina. Polako se približavao mlađoj, novoj generaciji kupaca, modni dodaci dobili su novo ruho, poput printova. Pomicao je granice klasike, ali je uvijek bio dosljedan tradiciji. Vrlo ležerne kolekcije odjeće često su pratile suknje pencil kroja od najfinije tanke kože, svilene haljine, baloneri od brušene kože, a igrao se edgy krojevima i oštrom asimetrijom. Unatoč tome, ženstvenost nikada nije izostala, ali je došlo vrijeme za promjene.

Je li J. W. Anderson najuzbudljiviji dizajner modne kuće Loewe? (фото 2)

Loewe je žudio za nečim potpuno novim, svježim i uzbudljivim. Žudio je za novim karakterom koji će iskonske artikle spojiti s visokom estetikom i genijalnom konstrukcijom. Novim kreativnim direktorom postao je Jonathan William Anderson poznatiji pod imenom J. W. Anderson. Ovaj 30-godišnji Irac 2008. godine pokrenuo je svoj vlastiti brend. Provokativni dizajner koji je poznat po androginoj estetici uvijek je kroz kolekcije istraživao tajne veze između muškaraca i žena. Vrlo je brzo zakoračio i postigao uspjeh na londonskoj modnoj sceni i postao prepoznatljiv po spoju sportske ulične mode u kombinaciji s avangardom. Suradnja s high street brendom Topshop bila je pun pogodak, a njegov rad brzo su zavoljele i poznate osobe poput Alexe Chung, Rite Ore, Pixie Geldof i Rihanne.

Je li J. W. Anderson najuzbudljiviji dizajner modne kuće Loewe? (фото 3)

Mladi vizionar debitirao je muškom kolekcijom za proljeće 2015., a potom je predstavio i žensku. Istražujući španjolski kod odlučio je pročistiti i osvježiti imidž kuće te je sljubio prirodne materijale – lan, pamuk i kožu. Osim novih materijala unio je i mnogo boja te uznemirio naizgled monokromatski niz. Željeli smo još te smo dobili fantastičnu kolekciju za zimu 2015./2016. koja je mnoge ostavila bez daha. Promatrali smo je danima dok nismo dublje zaorali i uopće razmislili o brendu Loewe. Samo je jedna sezona bila potrebna za transformaciju ove modne kuće. Amazona bag dobila je svoje novo ruho, a dizajniran je i novi model torbe Puzzle bag koji je zaživio u pastelnoj brušenoj koži. Elementi futurizma nisu izostali u savršenom spoju klasičnih komada poput širokih hlača od tvida. Koža u nekoliko boja, plisirane metalik suknje i haljine, lak i vuna odlično su izbalansirali priču koju živi sada, ali zapravo gleda u budućnost.

Je li J. W. Anderson najuzbudljiviji dizajner modne kuće Loewe? (фото 4)

Trenutno je Loewe modna kuća koja mnogo obećava, stoga ćemo nestrpljivo pratiti njezinu novu eru koja će nam zasigurno donijeti pregršt modnih iznenađenja. Nadamo se, već sutra. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor